Et undervældende Northside

Mens fredag var en fuld dag i top, føltes både torsdag og lørdag som halve oplevelser på årets Northside.

Det har været sådan fra start til slut. Enkelte “YES!”-oplevelser, men mest trækken på skuldrene. Fra de første navne blev annonceret og til sidste kunstner gik af scenen lørdag aften på årets Northside.

Med Bon Iver, Khalid, Tame Impala, Major Lazer, The Steets, Migos og Mark Ronson som topnavne drysset med danske superstjerner som The Minds of 99, Søren Huss, Peter Sommer, L.O.C., Gnags og nyere navne som Jada, Liss og Barselona virkede programmet til at være okay uden at være overvældende for POPLISH-holdet, der i år tog til Aarhus for at dække musik. Ingen af os var wauw kapow oppe at ringe, men efter mange år på landets festivaler for at dække stort og småt, er vi måske også sværere at imponere.

Om ikke andet var torsdagens kortere program undervældende, ligesom at koncerterne heller ikke imponerede os helt vildt. Både Tove Lo og Tame Impala var gode, mens Alice In Chains, The Streets og Khalid skuffede.

Fredag var der mere kød på, og Ronson og Major Lazer fik lov til at holde fredagsfest, efter Liss, Nas og New Order havde kælet for vores ører. Her var det kun Migos, der – lettere forventeligt – var uduelige og umulige.

Lørdagens program var klart mere til rockelskerne, da Jonah Blacksmith åbnede dagen, og Keane og Bon Iver lukkede sammen med The Minds Of 99. Til allerslut spillede Suspekt og franske The Blaze. Vi anmeldte Søren Huss og blev rørte af hans ærlighed, men ellers var det en tynd sidste dag, følte vi.

Måske er vi forvente, men vi var undervældede af årets byfest i Aarhus. Nogle af navnene havde vi glædet os til, men vi er kommet hjem med en følelse af meh. Vi havde håbet på endnu flere store musikoplevelser, som kunne veje op for det fine men stadig omskiftelige vejr, der prægede Northside 2019.

The Minds of 99, Northside
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Se også

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...

Gennemført disco extravaganza med Sophie Ellis-Bextor

Den 14. februar 2003 var den engelske sangerinde Sophie...

Tyler Childers gav Vega en magisk aften

På en støvet tirsdag aften i februar blev Store...

Laufey charmerede og fortryllede i Store Vega

Mens verden stod stille under pandemien, fandt islandske Laufey et publikum for hendes musik på TikTok. I aften er første gang hun spiller i Danmark, og spørgsmålet er: Kan Laufeys charmerende, moderne take på smooth bossanova jazzpop holde niveauet overfor et udsolgt Store Vega? Svaret: I dén grad!
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her