Bon Iver, Northside
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Et undervældende Northside

Mens fredag var en fuld dag i top, føltes både torsdag og lørdag som halve oplevelser på årets Northside.

Det har været sådan fra start til slut. Enkelte “YES!”-oplevelser, men mest trækken på skuldrene. Fra de første navne blev annonceret og til sidste kunstner gik af scenen lørdag aften på årets Northside.

Med Bon Iver, Khalid, Tame Impala, Major Lazer, The Steets, Migos og Mark Ronson som topnavne drysset med danske superstjerner som The Minds of 99, Søren Huss, Peter Sommer, L.O.C., Gnags og nyere navne som Jada, Liss og Barselona virkede programmet til at være okay uden at være overvældende for POPLISH-holdet, der i år tog til Aarhus for at dække musik. Ingen af os var wauw kapow oppe at ringe, men efter mange år på landets festivaler for at dække stort og småt, er vi måske også sværere at imponere.

Om ikke andet var torsdagens kortere program undervældende, ligesom at koncerterne heller ikke imponerede os helt vildt. Både Tove Lo og Tame Impala var gode, mens Alice In Chains, The Streets og Khalid skuffede.

Fredag var der mere kød på, og Ronson og Major Lazer fik lov til at holde fredagsfest, efter Liss, Nas og New Order havde kælet for vores ører. Her var det kun Migos, der – lettere forventeligt – var uduelige og umulige.

Lørdagens program var klart mere til rockelskerne, da Jonah Blacksmith åbnede dagen, og Keane og Bon Iver lukkede sammen med The Minds Of 99. Til allerslut spillede Suspekt og franske The Blaze. Vi anmeldte Søren Huss og blev rørte af hans ærlighed, men ellers var det en tynd sidste dag, følte vi.

Måske er vi forvente, men vi var undervældede af årets byfest i Aarhus. Nogle af navnene havde vi glædet os til, men vi er kommet hjem med en følelse af meh. Vi havde håbet på endnu flere store musikoplevelser, som kunne veje op for det fine men stadig omskiftelige vejr, der prægede Northside 2019.

The Minds of 99, Northside
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen