Liss, Northside, NS19, Blue Stage
Foto: Lasse Lagoni

Liss gav Northside en blid og behagelig vækning

Publikum på Northside blev vækket lige så stille fredag morgen med labre toner fra Liss. 

‘Godmorgen, Northside,’ lød det lige så roligt fra forsanger Søren Holm, da Liss satte gang i en af fredagens første koncerter.

Og det var en smuk ‘morgen’, som Liss akkompagnerede smukt. Klar blå himmel med en smule sky-drys, svajende folk i pittet og andre længere tilbage siddende på tæpper med en morgenbajer i hånden.

Liss lagde da også meget rolig ud og passede lige til dét tempo, publikum kunne følge med i. Dog skruede aarhus-bandet tempoet mere op, desto mere folk vågnede.

Efter et par numre under ‘Miles Apart’ røg Holms tracksuit jakke også, og der kom mere og mere bevægelse i bandet. Det samme med publikum.

Under ‘Talk to Me’, da jeg lige kiggede mig omkring, var der også kommet betydeligt flere mennesker – særligt på tæpperne på plænen.

Genert attitude

Når man som band har fået stor opmærksomhed fra både nationale anmeldere og musikeksperter samt selveste Pharrell Williams, så forventes der også noget. Og Liss gjorde det virkelig godt.

Jeg kunne dog personligt godt have brugt liiiidt mere energi og kommunikation fra drengene – både mellem hinanden på scenen og med publikum. Søren Holm påpegede, at de havde glædet sig i to år til at spille på Northside, men jeg følte sgu ikke helt, at engagementet var der.

Måske var det mest fordi, Holm var overvældet? Det er svært for mig at vurdere. Men der var ikke mange ord fra bandets forsanger, og når der var, lød han helt genert. Desværre kunne det godt virke en smule ‘arrogant’, at bandet var så tilbageholdt.

Northside er vågnet

Da bandets helt store hit ‘Try’ kom på, røg festivalgæsterne i vejret for at danse eller gå tættere på scenen. Der blev klappet helt oppe over hovederne nede foran scenen. Northside-folket er vågnet.

Musikalsk set var det en næsten fejlfri performance, og forsangerens sprøde og lækre vokal og guitaristens pirrende guitarspil gav kuldegysninger.

Udover den lidt generte attitude, synes jeg, det var ærgerligt, at de brød det stigende tempo efter ‘Try’ med nummeret ‘Runaway’ og slutnummeret ‘Sorry’, der matchede koncertstartens tempo. ‘Try’ burde have været slutnummeret, hvor de efterlod publikum med maksimal energi.

Med tidspunkt og solskinsvejret taget i betragtning, så var Liss perfekte, som et af de første fredagsbands. De formåede at få gang i folk og har i den grad sat fredagens standard for, hvordan tingene skal gøres.

Liss, Northside, NS19, Blue Stage
Foto: Lasse Lagoni

Du kan se hele galleriet med Lasses flotte billeder HER