Foto: Sofie Lind

Hun Solo – Nordens nye stjernekvinder

Hun Solo var igen med på SPOT for at præsentere deres bud på nye, stærke kvindelige artister fra Skandinavien. POPLISH kiggede selvfølgelig forbi Musikhuset for at se, hvad Hun Solo havde at byde på. 

Store Sal i Musikhuset var pænt fyldt op. Mænd og kvinder i de unge teenage-år og ældre. Hun Solo rammer en bred målgruppe, og feminist-kollektivet har trods alt også en hel del at byde på. Både af visioner og talenter.

Med en ambition om at fremvise et mangfoldigt udvalg af spændende, unikke og dygtige kvindelige kunstnere, ønsker de tre kvinder bag projektet, at fejre en nuanceret diversitet. Grundlæggerne Kirstine Stubbe Teglbjærg, Nana Jacobi og Anya Mathilde Poulsen ønsker samtidig at udforske solokoncerter.

Og disse målsætninger var tydelig at se i dette års Hun Solo program på SPOT.

GRETA var den første, der fik æren af at spille foran et bomstille publikum, der ventede i spænding. GRETAs musik er meget fintfølende, svævende med glade melodier. Hendes første nummer var et fint lille klaver-arrangement. Det sidste nummer var et up-beatet backtrack, som GRETA bevægede sig til med fe-agtige bevægelser, imens hun sang.

FRID fra Island gik på med sin mac computer og pedaler, og på trods af lidt tekniske problemer, viser hun os en helt anderledes måde at bruge den famøse autotune på. Hendes lyd er drømmende, mystisk og lidt mere monoton, end hvad vi startede med at høre.

Turið tryllebandt publikum fra de første toner og førte os alle sammen ind i en melankolsk og dyster lyd, som alligevel var smuk og magisk. Turið legede med hele stemmeregisteret – dybt som helt lyst – og hendes stille melodier var mere poppet end de to første artister.

Shikoswe fra Norge var udelukkende kun akkompagneret af sin egen guitar, som havde fået skruet op for effektlydene. Hendes stemme var luftig og anderledes, hvilket passede perfekt til den rungende effekt fra guitaren. Hele Shikoswes lydunivers er meget simpelt – både af melodier, tekst og musik – men det virkede for hende.

Moody gav os noget fuldkommen modsat end de fire første dygtige kvinder. Hvor de andre bevægede sig i et stille og følsomt univers og var mere introverte, sparkede Moody decideret røv og satte gang i en fest. Fuldkommen uventet fra publikums side, der endte med at stå op og danse. Sikke en energi! Moody har udviklet sig ekstremt det sidste stykke tid, og det var tydeligt at se, hvor beæret og glad hun var for at dele sin musik med SPOTs publikum.