Mark Ronson, Northside
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Dansefest med Mark Ronson

Hvordan spiller man sit Oscar-vindende balladehit “Shallow”, når man er DJ og skal skabe en fest? Mark Ronson havde løsningen, da han spillede fredag aften på Northside.

Var man på Smukfest for to år siden, ville man vide, hvad man får, når Mark Ronson spiller op til dansefest på en festival. Der er dømt Bruno Mars, Amy Winehouse og Adele blandt blot nogle af de kæmpe store stjernenavne, som produceren har lavet musik med i over 15 år.

På en pult skåret i to halvdele af et knækket hjerte gik Mark Ronson på scenen og spillede nyeste hit med Miley Cyrus, “Nothing Breaks Like A Heart” som første nummer. Det country-disco-inspirerede nummer blev fulgt op med et potpourri af genreskift. Fra hiphop og 00’er-RnB til old school dancehits som “Show Me Love” med Robin S.

Lidt elektroniske aspekter var også inde over, men det var på sporadisk og på et niveau, hvor det ikke skræmte nogen væk. Hvad der derimod kunne skræmme nogen væk, kunne være Ronsons hæse råben, når han i mikrofonen skulle få publikum i gear. Selvom det var hans første koncert på sin sommertour, lød han slidt og udkørt.

Det gik heldigvis ikke igen i hans set, og hits som “Uptown Funk” og “Valerie” fik folk til at skråle med på de velkendte ord. Ronson er godt booket som en DJ, der ikke spiller tungt og hårdt, men som kan omfavne det meste – som en god bryllups-DJ.

Største øjeblik var dog, da den Oscar-vindende kærlighedsballade “Shallow” fra filmen “A Star Is Born” skulle mikses ind. Det formåede Ronson at løse fint ved at mikse det i en let trap-inspireret retning og lade publikum synge med på omkvædet, så det har givet genlyd i hele Aarhus.

Lidt nyt, lidt gammelt, lidt hits, lidt ukendt, altsammen i en skøn blanding, der fik halvanden time til at flyve afsted.

Mark Ronson, Northside
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Se Mathias’ billeder HER.