Mark Ronson, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Mark Ronson – Den musikalske forståelse strakte sig over bøgetræerne

Jeg er ikke til DJ’s, men jeg er helt bestemt til Mark Ronson. For med sin baggrund som en af de dygtigste nulevende producere, tager han sin kendskab til alle de små dele, der udgør et hit, til et helt nyt niveau. Og det viste han, da han lukkede Bøgescenerne onsdag nat.

Det kan godt være, du ikke umiddelbart kender til Mark Ronson, for ofte sidder han bag pulten og lader sangere og musikere tale for sig. I det trygge pladestudie har han nemlig trykket på knapperne, mens Amy Winehouse, Bruno Mars og Lily Allen har gjort, hvad de gør bedst.

Onsdag aften havde den britiske DJ og producer fået æren af at lukke Bøgescenerne. Omend han – for os – først åbnede dem sådan helt officielt.

Det halvanden time lange DJ-set startede en anelse sløvt ud, hvis man tog sig et kig bagud for at se, hvor mange mennesker, der havde valgt at samle sig foran Bøgescenerne. Da klokken slog 23:30 var den store plads nemlig kun fyldt godt halvt op.

Efter et hurtigt smut forbi Major Lazer og “Lean On”og DJ Snake og “You Know You Like It” sørgede Mark Ronson hurtigt for forlade nutidens hits og gav os det bedste fra 00’erne og 90’erne.

Mark Ronson, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Det var en fornøjelse at være vidne til, for den tekniske kunnen, som den 41-årlige producer besidder, er en sjældenhed. Selv med et utrænet øre kunne man høre, hvordan han havde gennemskuet samtlige elementer af hver eneste sang og lige så stille skiftede hver enkel lyd ud med en ny, indtil næste sang pludselig blev afspillet soleklart bag pulten.

Jeg er ikke meget for at kalde et DJ-set for en koncert, men det er lidt før, det var det. Vi fik lov til at opleve alt det bedste popmusik helt tilbage fra 60’ernes “Tainted Love” til 00’ernes “Never Let You Go” med Lumidee.

Alligevel var det først, da Ronson trykkede afspil og mixede Amy Winehouses “Back to Black” og “Tears Dry On Their Own”, at han for alvor vandt mit hjerte.

Ronson producerede og arbejdede nemlig tæt med Winehouse under hele hendes “Back to Black”-album fra 2006. Det var derfor kun passende, at han sendte hende en lille tanke og et par ord.

Den helt perfekte afslutning kom med “Uptown Funk” fra sidste år, der også er Mark Ronsons største hit til dato, hvor publikum foran Bøgescenerne gik fuldstændig amok.

Mark Ronsons besøg på Smukfest var en kæmpe succes. Jeg havde frygtet, at det ville ende i en fejlbooking fra festivalens side, fordi Ronson ikke laver og er kendt for den musik, som “de unge” hører nu til dags. Men mine bange anelser blev parkeret og forsvandt jo længere tid den musikkyndige brite stod bag DJ-pulten.

Det var en fuldstændig fantastisk dansabel “koncert”, der satte et perfekt punktum på festivalpladsens allerførste åbningsdag i år.

Vi er varmet op og klar på så meget mere.

Mark Ronson, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Se hele Lasses galleri fra Mark Ronson lige HER.