Søren Huss, Northside
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Søren Huss varmede Northside med inderlig poesi

Efter et ordentligt regnskyl og et par faretruende skyer tryllebandt Søren Huss det regnvåde publikum lørdag eftermiddag på Northside Festival

Der var mange smukke detaljer og følelser på spil, da Søren Huss spillede på Northside. En koncert, der startede stille og roligt, hvor Huss kun kom ud til de forreste rækker. Men lige så stille spredte der sig en varmende kærlighed, der nåede godt bagud i publikum.

En kærlighed, der ramte folk lige i hjertet og varmede de kolde og våde festivalgængere efter den store regnbyge.

Jeg må indrømme, at jeg var en smule bekymret for, om Huss kunne overbevise Northside, på grund af omfanget, men efter et par numre slog han alle mine tvivl bort.

Med følelserne ude på tøjet

Under det ekstreme følsomme nummer ‘Du Er’ fældede jeg da også et par tårer. I en af Huss’ nyere sange ‘Entreprenør’ synger han da også sætningen ‘krænger min sjæl ud’. Og det er det, Søren Huss gør – og det fungerer bare.

En historiefortæller med noget på hjertet, og en fortæller folk vil lytte til.

Hans ærlighed, simpelhed og ægthed var den største gennemslagskraft, jeg længe har oplevet. Musikkens egentlige natur.

Der var så mange fine og smukke detaljer under den her koncert. Blandt andet under ‘Et Hav af Udstrakte Hænder’, hvor Huss sang ‘jeg så et bølgende hav af udstrakte hænder, da kærlighed rakte ned’. Publikums hænder fløj i vejret for at modtage al den inderlighed og kærlighed, Huss sendte mod folk.

Nærværende hygge-onkel

Søren Huss havde rigtig hyggeonkel-attituden på. Med et glas mørkt spiritus placeret på klaveret leverede han en nærværende og hyggelig koncert. Han talte til publikum, som var de  gamle venner, han var glad for at se igen.

Med små low-key kommentarer med humoritiske hints fik han folk til at smile og le. Især da han sarkastisk opfordrede til mosh-pit nede foran.

Samtidig var det tydeligt, at både Huss og band nød eftermiddagen på scenen, og Huss roste også publikum for at være så stille og tilstedeværende. Især de forreste rækker så ud til at nyde koncerten. Med lukkede øjne og svajende bevægelser.

Alt i alt var det simpelthen en absolut fornøjelse at opleve Søren Huss på Northside. Tak for det.

Søren Huss, Northside
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Se resten af Mathias’ fantastiske billeder af Søren Huss HER