Anmeldernes anbefalinger: Det skal du høre på årets Smukfest

I dag bliver Bøgeskoven igen forvandlet til en fest for venner af musik og bøgetræer. Årets Smukfest har været udsolgt siden januar, hvilket betyder, at skoven kommer til at være proppet til randen med Smuklinger. På samme måde er programmet også proppet med smukke navne. Vi giver jer her et overblik over vores favoritter.

Nik & Jay: Jokes og latterliggørelse klistrer til Nik og Jay som insekter på fluepapir, men faktum er, at de for indeværende skribent stadig står som leverandører af den bedste koncert, jeg har oplevet på Smukfest. Nok var man 17 år og fuld, og nok viste årstallet 2009, men så meget mere glæder jeg mig til et gensyn. Jeg håber, det bliver et glædeligt et af slagsen, når vi mødes klokken 23:00 ved Bøgescenenerne onsdag.

Se, hvad vi skrev, da Nik og Jay spillede på Smukfest i 2014.

Grøn Koncert, Grøn Koncert 2016, GK16, Nik & Jay
Foto: Lasse Lagoni

Pede B & DJ Noize: Pede og Co. har hele sommeren turneret med hits fra blandt andet sidste års femstjernede Byggesten og Gin & Cocio, som blev udgivet i februar. Vi har tidligere givet gode anmeldelser fra Roskilde Festival og Pumpehuset, og det er samme, store set-up, som bliver slæbt med til P3-teltet torsdag 20.45. Vi glæder os i al fald, så hvis du er til rap leveret af et af landets største talenter, så bør du kigge forbi.

Pede B, Pumpehuset, Gin & Cocio
Foto: Lasse Lagoni

Phlake: Kaos og panik opstod, da Phlake spillede på Roskildes iByen-scene for lidt over en måned siden. Duoen trak flere tusind festivalgæster til den lille scene, hvilket både ledte til besvimelser og mas. Lad os håbe, at publikum på Smukfest kun falder om i svime over duoens smækre og smooth morgenbollemusik, når de spiller på fredag klokken 17:00 på Stjernescenen.

Se, hvad vi skrev, da vi anmeldte Phlake ved Offspring Festival i maj.

Phlake, Northside, NS16, P6 Beat Stage
Foto: Lasse Lagoni

Sting: Britten er hverken Bruce Springsteen eller Prince. Selvom hans indflydelse spøger i meget moderne musik, er han er for mange unge et ubeskrevet blad, der ikke har formået at holde sig relevant som navn. Det bliver derfor ren musikalsk opdragelse, når én af de vigtigste moderne sangskrivere giver koncert på Bøgescenenerne fredag aften klokken 20:30.

Odense Assholes: Legenderne, der også kan kendes under artistnavnet Fler Farver, kommer tilbage i stodderversionen med slut-00’ernes store hits ‘Kælling, Du Ka’ Ik’ Køre Bil’ og ‘Bøsser Bløder Lyserødt’. Det bliver usødet og ubehageligt, når du får et gensyn med Odense Assholes på Stjernescenen 21.15 lørdag.

Axwell ^ Ingrosso: To tredjedele af det legendariske Swedish House Mafia kommer til Bøgeskoven for at blæse det ikke-eksisterende tag af. Det er højenergisk EDM, som bliver mixet til perfektion af et par af genrens grand old men. Deres performance sidste år på Tinderbox var out of this world, og forhåbentlig leverer de det samme, når de lukker Bøgescenerne 01.30 lørdag aften.

Axwell Λ Ingrosso, Tinderbox, Tinderbox 2015, Blå Scene
Foto: Lasse Lagoni

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her