Smukfest, Smuk16, blak
Foto: Lasse Lagoni

Blak – Ikke andet end en døgnflue

Rapperen fra Nakskov stinker allerede af nedtur. Manden bag monsterhittet ‘Nede Mette’ kunne ikke levere andet end den hype, han red ind på.

Som en tenderende til one-hit wonder var det en hård kamp for sangskriveren Henrik Blak, der er begyndt at lave musik selv. Sommerens monsterhit, ‘Nede Mette’, som han står bag, er blevet set over fire en halv million gange, ligesom den er blevet streamet 17 millioner gange på Spotify. Sangen med det catchy omkvæd er blevet et tema blandt ungdommen på rekordtid, ligesom mange med titelnavnet nok er blevet trætte af at blive spurgt, om de er nede med det.

Men hvordan fylder man så et set, når folk kun venter på ét eneste nummer? Det havde Blak i hvert fald ingen idé om. Klokken 23 mandag aften stillede han sig på scenen sammen med to DJs og en hypeman, som til forveksling lignede Sivas men med en bredere næse. Efter et par minutters rykken rundt og uforståelig råben i mikrofonen for at få det store fremmøde af publikummer på Kærligheden til at blive endnu mere overgearet, mens de ventede på ekstasen.

Og den kom tidligt. Første nummer var det berygtede nummer om pigen Mette. Den massive masse af folk eksploderede i jubel og sang med, til de blev hæse. Mobiltelefonerne blev kastet i vejret, og øjeblikket blev filmet og snappet – klar til at dele med omverden, så de kunne se, man var en del af det, da hypen var størst.

Efterfølgende leverede kvartetten et stykke af Drakes ‘One Dance’, som fik folk tilbage på fødderne efter en kort pause til at få pusten. Efter et vers og et omkvæd blev det dog afbrudt af viralhittet ‘Slem Igen’, som blev performet sammen med unge Jimilian, som også har haft en del ungdomshits gennem tiden. Det 21-årige stjernefrø fik herefter lov til at synge nummeret ‘Sommer Sindssyg’, inden Blak lukkede af med et – lad det være sagt med det samme – tamt remix af ‘Nede Mette’.

Allerede efter ‘Nede Mette’ var leveret første gang, valgte mange at forlade pladsen foran scenen for at trisse ned til deres eget anlæg og høre den repeat igen og igen. En af dem, som gik forbi senerehen i koncerten, råbte til veninderne: “Ej, den der kender man jo ikke! Så er det jo ikke sjovt!”

Og det var netop den fornemmelse, man stod tilbage med. Blak er ikke modnet nok til at stå på egne ben og kan ikke fylde et set, men han kan fylde Kærligheden med mennesker, som er helt oppe at ringe over at skulle høre et af landets største landeplager. Jeg kalder døgnfluen med det samme og glæder mig til at se, om jeg bliver modbevist.

Smukfest, Smuk16, blak
Foto: Lasse Lagoni