Pede B, Pumpehuset, Gin & Cocio
Foto: Lasse Lagoni

Pede B – Lækkert, uden den helt store forløsning

To udsolgte koncerter, på to dage i Pumpehuset, må siges at være et bevis på hvor stort et navn Pede B besidder på den københavnse hip hop-scene. Og den trofaste fanskare blev ikke skuffet. Hvor første del, Gin & Cocio manglede en snert af tyngde i sit udtryk, blev anden del til én stor fest med freestyle og gæsteoptrædener.

Jeg ankommer til den store mørke gård til Pumpehuset. Det over hundrede år gamle vandværk er rammerne for aftenens koncert.
Det rå og lidt dystre indtryk, virker lidt som en ekstra pirring på den forventningsfulde kø. En fyr bag mig i køen sukker lidt dybt til sine venner, over at føle sig fanget i sit kedelige job. Af en eller anden årsag, nogle ord der sætter sig fast. Måske fordi jeg senere bliver ført ind i en fortælling om karakteren William, som hver dag slår automatpiloten til på sit dødkedelige job i telemarketing.

Gin & Cocio

Min relation til Pede B er hovedsageligt fra MC’s Fight Night. Han kan noget med lyrik. Der er bare noget dybt fascinerende over genren free style. Hans evne til at fange et ord, et objekt – i samme øjeblik gøre det til sig eget, og udtrykke sig i hårdtslående punchlines der får publikum til at gå amok.

Koncerten var en releaseshow for hans nye album. I præsentationen af koncerten lyder det sig:
Hvor Pede B på de seneste albums har koncentreret sig om personlige historier, er Gin & Cocio en lang fiktiv historie der handler om hovedpersonen Williams oplevelser gennem én weekend.

Gin & Cocio. Det er en titel man studser lidt over. En cocktail der i øvrigt kunne købes i baren.
Og om albummet udtaler Pede B at det omhandler mennesker, hvis liv og problemer vikles sammen. Selvom de ikke umiddelbart passer sammen – præcis lige som gin og Cocio.

Jeg går op af de gamle ståltrapper og ankommer i baren. Jeg støder ind to gamle klassekammerater. Trofaste fans af Pede B. Over en Gin & Cocio.

Jeg trækker ned i koncerthallen, hvor Keis Khatib står for opvarmningen. Han leverer nogle skarpe politiske og filosofiske tracks, som desværre mister noget gennemslagskraft i en lidt sløret lyd.
Ventetiden inden hovednavnet går på scenen synes lang. De mest utålmodige forsøger ihærdigt at synge Pede B på scenen.
Lidt efter, til publikums forløsning, entrerer Pede B med sit hold bestående af DJ Noize og Adam Sampler bag pulten, rapperen Luxx som backup og den fine, tidligere Melodi Grand Prix-deltager, Emilie Moldow på den kvindelige vokal.
Bag dem er der placeret et visual screen, som med en videopræsentation fortæller os rammerne for koncerten. Hele Gin & Cocio-albummet bliver spillet i et langt take med en pause efterfulgt af koncertens anden del.

Albummets første nummer Automatpilot er bare et lækkert track, med en vibe som kan lindre enhver arbejdssyge.
Både titelnummeret Gin & Cocio og Dårlig Idé fungerer fint, med video i baggrunden som understøtter hovedkarakteren Williams aften med kollegaen Ella og et fejlslagent knæk på et værtshus.

Efter en kort pause starter anden del af koncerten og en mere løssluppen stemning.
Jeg bevæger mig lidt tilbage i salen for at iagttage energien mellem Pede B og publikum.
Ved nummeret Hey Pede B – rap om det som du kan se løfter folk objekter op over hovederne som han skal freestyle på. Især en stor oppustelig Corona-flaske får Pede B til at lægge en reference til hans optræden på Arena på Roskilde – til stor begejstring.

Ved nummeret Min Liga får stemningen et par ekstra nøk, da først L.O.C. og bagefter Ankerstjerne træder ind på scenen og lægger deres vers – til stor overraskelse for skribenten. Højdepunktet for koncertens anden del.

Se Lasse Lagonis galleri fra koncerten HER

Pede B, Pumpehuset, Gin & Cocio
Foto: Lasse Lagoni