Pede B, Roskilde Festival 2015, RF15, Arena
Foto: Lasse Lagoni

Pede B & DJ Noize – Kæmpe opsætning gav koloenorm oplevelse

Et vanvittigt stort show blev til et vanvittigt fedt show, da Pede B sammen med DJ Noize og et helt hold af hjælpende hænder åbnede fredagen på Arena.

Det var den tredje optræden på Roskilde for den 31-årige rapper, fortalte han på scenen, ligesom det var første gang i 14 år, manden ikke havde deltaget i hele ugen på Roskilde.

Det tætte bånd mellem Peter Bigaard og Dyrskuepladsen kunne ses på det show, han har brugt utallige måneder på at sætte op. Efter at have talt til én DJ Noize, et seksmandsband, to korsangere, en hypeman, fire strygere, to bartendere og én Pede B som base på scenen, mistede jeg simpelthen tråden og fandt aldrig ud af, hvor mange der egentlig var forbi i alt.

Det væltede ind og ud med gæsteoptrædener med alt fra børnekor og gamle venner til prominente navne som Per Vers, Ankerstjerne, Alberte Winding og L.O.C.

Koncerten startede med et par af numrene fra det seneste album, ‘Byggesten’, som vi her på Poplish gav fem stjerner, blandt andet ‘Tilbage til start’ og nummeret ‘Hey Pede’, hvor der var besøg af fem børn, som sang omkvædet med stor hjælp fra de mange hip-hop-elskere under Arenas blå teltdug. Samtidig blev der også plads til et enkelt freestyle-vers fra den tidligere MC’s Fight Night-vinder om de ting, festivalgæsterne havde i lommen og holdt oppe.

Herefter gik hitparaden igang, først med ‘Indledningen’ fra albummet ‘Over Askeskyen’ fra 2012, hvor Pede kunne vise, hvor sexet det kan være at rappe, mens man ser vred ud. Det tunge beat og de skarpe rim blev modtaget godt af de overvejende unge mænd, som stod forrest og mimede med på teksterne.

Fra det store bagkatalog fandt Pede B, Noize og band også sange fra flere af de mange EP’er, der er blevet udgivet gennem tiden. Her kan nævnes visit fra resten af Koldfront og nummeret ‘Væk Herfra’ fra ‘Vi Hjerte Alberte’, selvfølgelig med Alberte Winding på scenen til at synge omkvædet.

Gennem hele koncerten var niveauet højt, og der var plads til sjov og ballade undervejs, eksempelvis gode fif til at få noget under sit Roskilde-visit, kvitteret med ‘Hun Vil Ha’ og ‘Danser Ikk’, som sjovt nok satte gang i fødderne hos publikummerne.

Ved afslutningen til nummeret ‘Isbjørn’ kom alle de deltagende på scenen. Og på smukkeste vis stod alle – også band og Noize – og klappede af Pede, mens han gav det sidste vers. Fantastisk, fantastisk, fantastisk. Hatten af og en stor fem-tal herfra.

Se de vilde billeder HER.

Pede B, Roskilde Festival 2015, RF15, Arena
Foto: Lasse Lagoni