Pede B, Roskilde Festival 2015, RF15
Foto: Lasse Lagoni

Pede B – Gode fortællinger, lækker rap og fængende poesi

Han er kendt for sine fantastiske fortælleevner, hvormed han formidler levende og fængende historier om sit eget liv, mens de krydres med et drys af både poesi og rap. Kort tid efter sin seneste udgivelse er Pede B igen klar til at udgive nyt stof – denne gang med andre end ham selv i hovedrollen.

Normalt er Pede B altid selv hovedrollen i sine musiske fortællinger, men denne gang har han overladt denne hovedrolle til den fiktive karakter William, der i løbet af en weekend oplever imod sin vilje at blive indblandet i forskellige ulovlige aktiviteter samtidig med, at han forsøger at opretholde forholdet til rapperpigen Ella.

Teksterne er af samme gode kvalitet som vi normalt kender Pede B for, fortællingerne er levende og man lever sig mere eller mindre ind i historien og tvinges til, at høre hele albummet igennem i et stræk og oven i købet flere gange for at få alle aspekter med. Gin & Cocio bliver fortællingen om de konsekvenser, som vores valg og handlinger har. Ikke kun for os selv, men også for både vores nærmeste og vores omgivelser.

Baggrunden for albummets titel, Gin & Cocio, skal findes i det billede, som Pede B forsøger at tegne, når vidt forskellige menneskers liv og historie flettes sammen.

“Byggesten var et tungt album at skrive, og jeg havde virkelig brug for at lave noget helt andet. Det har været et super fedt benspænd at skrive et helt sammenhængende album, og jeg er virkelig, virkelig glad for, hvordan “Gin & Cocio” er endt med at lyde. Albummet handler om mennesker, hvis liv og problemer vikles sammen – selvom de ikke umiddelbart passer sammen (præcis som gin og kakaomælk)” fortæller Pede B.

Er du til gode fortællinger, lækker rap og fængende poesi, så er Pede B’s nye album Gin & Cocio i den grad et lyt værd.

Pede B holder releasekoncert for albummet i Pumpehuset både 1. og 2. april.