Her er alle anmeldelserne fra Grøn Koncert 2023

Gennem de seneste 40 år har Grøn Koncert været hjertet af fællesskabet, og det har samlet både publikum og kunstnere i en mangfoldig fest, som er karakteristisk for Grøn Koncerts somre.

Den 20. juli startede mangfoldighedsfesten endnu engang i Øresundsparken, der ligger ved Tårnby i København. Det markerede begyndelsen på det omrejsende show, der vil besøge næsten alle hjørner af kongeriget Danmark i løbet af otte spilledage.

På programmet finder man blandt andet det musikalske geni Benjamin Hav, internationale hitmagere som MØ og Aqua, nyere danske kunstnere som Artigeardit og Andreas Odbjerg samt veletablerede danske musikere som Medina og L.O.C.

Grøn har derfor lidt af hvert hvad angår musikpaletten i Danmark.

Grøn Koncerts første stop i Tårnby er slut, og nedenfor får du et hurtigt overblik over alle koncerteren samt et kort uddrag fra dem alle. Ud af 48 mulige stjerner har koncerterne fået 33 stjerner. Det giver et gennemsnit på 4,1 stjerner pr. koncert.

Saveus bliver Danmarks nye eksportvare (FEM UD AF SEKS STJERNER)

Koncerten med Saveus varede kun 40 minutter, men fra start med “Dark Vibrations” til slut med “Himalaya” leverede hele bandet en fænomenal præsentation, hvor alt det overflødige var skåret væk –  og tilbage var kun det bedste, man kunne opleve fra Saveus.

Saveus, Grøn Tårnby
Foto: Martin Kleisberg

Aqua helt slukket i Tårnby (TO UD AF SEKS STJERNER)

Hvis man tog til Grøn Koncert for at opleve en fantastisk AQUA-koncert, ville man desværre blive slemt skuffet. Tog man derimod til Grøn Koncert for at opleve en AQUA-koncert med utrolig dårlig lyd og vokalpræsentationer, der lød slatne, så var man kommet til det rigtige sted.

Aqua, Grøn Koncert Tårnby
Foto: Martin Kleisberg

Artigeardit ville hellere klappe af sig selv (TRE UD AF SEKS STJERNER)

Alle sangene lød skræmmende ens, og det var svært at skelne dem fra hinanden, og den middelmådige lyd gjorde det svært at differentiere mellem de egentlige forfriskende tekster, som Artigeardit netop er kendt for. Først ved “Chart” kom der en anelse af variation i musikken, og det var her, talentet virkelig viste sig, og musikken brillerede.

MØ og det ustabile energiniveau (FIRE UD AF SEKS STJERNER)

Efter modgang kommer medgang – og under kærlighedssangen “Don’t Leave” kunne den 34-årige Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen endelig høres, og hvor lød hun fantastisk. Instrumenterne var skruet ned og hendes vokal stod frit uden at blive tynget af tunge elementer. Ren, elegant og ubesværet. Gennembrudshittet “Pilgrim” fulgte i samme successpor, og man blev mindet om, hvorfor netop dén sang, var nøglen til hendes gennembrud i 2013

Medina leverede sin bedste koncert nogensinde (SEKS UD AF SEKS STJERNER)

Medina var i sit rette element på Nova-scenen. Man kunne tydeligt mærke, at hun nød hvert øjeblik, og publikum følte sig i ét med hende. Man skulle næsten ikke tro, at humøret kunne bliver bedre, men pludselig trådte Thomas Helmig overraskende ind på scenen for at optræde med “100 Dage,” og Tårnby-publikummet blev nærmest ekstatisk – det var virkelig en fest!

Benjamin Hav på et sindssygehospital (FEM UD AF SEKS STJERNER)

Da Benjamin Hav og hans familie langsomt trådte ind på Grøn scenen tidlig torsdag aften, var det som om, at atmosfæren ændrede sig. Det stilrene og nærmest glansbillede-lignende koncept af en koncert blev forvandlet til et sindssygehospital, hvor Benjamin Hav inviterede hele Tårnby indenfor til kaos. På sin skøre, sindssyge og vanvittige, men stadigvæk helt unikke måde, fik han med numrene “Spice Up Your Life”, “Dig”, “Fri” og “Den Dejligste Boy” hele hospitalet til at gå fuldstændig amok.

Andreas Odbjerg gik fra hitmager til konge (FEM UD AF SEKS STJERNER)

Der er efterhånden mange titler, som man kan tillægge Andreas Odbjerg: Hitmager, popprofessor, musikalsk geni og sikkert mange andre. Men efter koncerten på Grøn Koncert i Tårnby kan han nu også skrive endnu en på listen: Kongen af Nova-scenen. Efter torsdagens koncert kan han med rette smykke sig med den titel, for med numrene “føler mig selv 100”, “penge ind penge ud” og “Jeg Ka’ Rigtig Godt Li’ Dig,” hvor han havde besøg af den talentfulde Ida Laurberg, skabte han en uforglemmelig oplevelse.

Rapfesten med L.O.C lod vente på sig (TRE UD AF SEKS STJERNER)

Desværre var størstedelen af koncerten netop en hyldest til dette album, som måske var glemt af de fleste tilbageværende publikummer. Med Nicholas Kvaran som gæste-DJ og en hypemand uden dybde blev numrene “Pop Det Du Har (Jeg Er Så Nar’lig)”, “Inkarneret”, “Havnen (Remix)” og “Hvassådair” fremført uden sjæl eller nogen form for struktur.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her