Artigeardit og Lamin havde deres livs aften sammen med 16.000 andre

“Mit navn er Artigeardit, og mit navn er Lamin. For få timer siden kunne vi meldte udsolgt i Royal Arena.” Sådan lød det fra scenen fra de to rappere Artigeardit og Lamin, der fredag aften gav en uforglemmelig koncert for 16.000 mennesker i Ørestaden.

Og de 16.000 mennesker var en konstant kilde til energi. Fra det øjeblik lyset blev slukket, og den første tone lød, var det tydeligt, at de var her for én ting: at have en fest.

Koncerten blev skudt i gang med en brølende start, hvor begge rappere var på scenen til “selvfølgelig”, “ret god stemning”, “Ny Agenda”, “Milano Step” og megahittet “hva status”, hvor de tog publikum med storm. Det var som at være på en rave-klub, komplet med blå laserlys og hurtigt skiftende lys, der matchede den pulserende rytme i den højtspændte arena.

Artigeardit x Lamin, Royal Arena
Foto: Daniel Nielsen

Uovertruffen energi og professionalisme

Skiftevis fik de alenetid på scenen, og Lamin var den første. Med sangene “RTW”, “Æstetisk”, “100%”, “O.T”, “Window”, “Gode Dage, Gode Drinks” og “Sent” indtog Lamin scenen med en uovertruffen energi og professionalisme. Hans samspil med publikum var intenst og direkte, og med meterlange flammer, en fremragende vokal og et energiniveau på 100 viste han sit naturtalent foran et evigt energisk publikum.

Artigeardit leverede et sæt, der inkluderede hits som “Chart”, “Tetovo”, “Ensom”, “værformig”, “Lov Mig 1 Ting” og “Er Her”. Det var en utroligt intens forestilling, der fik Royal Arena til at eksplodere af energi, samtidig med at stemningen var på sit højeste. Midt i alt dette bragte en overraskelsesoptræden fra Kesi ekstra gnist til showet. Selv i de mere intime øjeblikke, såsom under “Tetovo”, hvor publikum oplyste arenaen med deres telefoners lys, var der stadig en følelse af fællesskab og intimitet, der gjorde koncerten mindeværdig for alle tilstedeværende.

Som aftenen skred frem, blev stemningen mere og mere intens. Publikum blev næsten udmattede af det konstante høje niveau, men det stoppede dem ikke fra at give alt, hvad de havde tilbage. Men når den ene sang efter den anden har så højt et niveau, så er det svært ikke at gå amok. De hårde “Hvor Fuck Er Min Drink?” og “Mumler For Meget” skabte en rå musikalsk følelse. Der blev sunget – hvis ikke skreget – kastet med håndtegn og danset som aldrig før.

Artigeardit x Lamin, Royal Arena
Foto: Daniel Nielsen

Kollektiv følelse af lykke

“Vi er en stor familie herinde,” sagde rapperne, og man forstod godt hvorfor. Da de sidste toner af “vi ku’ blive” og “Vågen” klang ud, var der en kollektiv følelse af lykke og tilfredshed. Publikum stampede i jorden, sang med på de sidste linjer og lyste arenaen op med deres mobiltelefoners lommelygter. Det var et øjeblik af ren magi og kærlighed.

Som Lamin sagde: “Det har været vores livs aften.” Og det var det.

En aften fyldt med et utrolig højt musikalsk niveau, fællesskab og en fest, som man sent vil glemme.

Artigeardit x Lamin, Royal Arena
Foto: Daniel Nielsen

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...

Gennemført disco extravaganza med Sophie Ellis-Bextor

Den 14. februar 2003 var den engelske sangerinde Sophie...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her