Lil' Kleine, Smukfest, Smuk18, P3 teltet
Foto: Lasse Lagoni

Kaos til Lil’ Kleine: Lukket ned inden klimaks

Det virale hit Lil’ Kleine spillede på P3 Teltet onsdag aften på årets Smukfest, men kaotiske tilstande gjorde, at koncerten blev lukket ned før sidste nummer.

Den 23-årige Jorik Scholten har fået en del succes, efter nummeret “Drank & Drugs” fik en masse airplay blandt andet på dansk P3. Derfor er det også tredje gang, at den hollandske rapper har besøgt lille Danmark, til trods for kun at være kendt i Holland og nabolande ellers.

Vi har hos POPLISH set ham både på Smukfest for to år siden og sidste år på Roskilde, hvor han begge gange var med som gæsteoptræden. I år var hans første tur i den danske manege på egen hånd. Og den chance forspildte talentet fuldstændig.

For Scholtens flow fejler ikke noget. Han er dygtig nok. Men han pisser sin tid og energi af på alt andet end at levere. Flasker med champagne og Belvedere skal bælles direkte af flasken, hollandske drops fra diverse DJs skal spilles. Festen sættes højere end kvaliteten, ligesom muligheden for en mosh pit blev sat over sikkerheden og crowd securitys regulativer.

Flere gange opfordrede Lil’ Kleine nemlig til mosh pits, selvom der efter kort tid inde i koncerten blev indsat mellem ti og tyve sikkerhedsfolk inde i menneskemængden for at skabe ro i kaosset.

Det hele blev så nulstillet, da Kleine efter tyve minutter valgte at præsentere danske BasedBoys på scenen. De fik så tyve minutter til at spille deres autotunede, autogenerede skodmusik, som var uden hverken sjæl eller fornemmelse for den øvrige koncert. Det skabte dog plads under teltdugen, da flere mennesker valgte at tænke “fuck det”.

Da Lil’ Kleine kom tilbage, valgte han at spille noget Drake og noget Major Lazer og lidt af hvert i stedet for sit eget musik, hvilket smadrede stemningen næsten lige så meget som BasedBoys forfærdelige indslag.

Samtidig var crowd security for alvor pissed af over at skulle være boksebold i midten af teltet. Det betød så, at da “Drank & Drugs” skulle være klimaks på koncerten, trak festivalen endelig stikket på fadæsen. Og slutnummeret fik aldrig sin tid. Ærgerligt for noget, der kunne have været godt. Bedst for alles skyld, især festivalens værdighed. At de ikke slukkede for den rædderlighed og det kaos noget før, vil for evigt være et mysterie.

Lil' Kleine, Smukfest, Smuk18, P3 teltet
Foto: Lasse Lagoni