MØ, Smukfest, Bøgescenen, Smuk18
Foto: Stine Tidsvilde

Mø spredte magi i skoven

Mø optræder på alverdens store scener. Men onsdag aften var det Bøgescenerne, som blev revet fra hinanden med høj energi, nærvær og et politisk statement.

Der er sket meget siden historien om Karen Marie Ørsted begyndte. Historien om et ungt stjernefrø, der langsomt begyndte at spire og med ét begyndte at blomstre. Karen Marie Ørsted blev til Mø. Hun blev udnævnt til P3’s uundgåelige med sangen ”Pilgrim” i 2013. Året efter stod hun med den store ’P3 Pris’ i hånden, og derefter tog det for alvor fart. Nu optræder hun på alverdens store scener, men onsdag aften landede hun på Skanderborg, og det skal vi være glade for.

Få minutter inden Mø indtog Bøgescenerne understregede konferencier, Søren Rislund med sikkerhed i stemmen følgende: ”hun har tænkt sig rive jer rundt i skovbunden” – og det var præcis hvad Mø gjorde, i hvert fald for dem, som ville lade sig rive rundt.

Bandet indtog som de første scenen, mens blåt lys skinnede, og røgkanonen fyldte scenen med et slør af mystik. Mystikken fortsatte da Mø indtog scenen iført en elefanthue og startede aftens show med ”Roots” og et stærkt statement henvendt til de danske politikere og deres maskeringsforbud.

Vokalen var lige i skabet fra første strofe, og selvom Mø var maskeret, var vi ikke et sekund i tvivl om, at det var hende som havde indtaget scenen, så snart hun begyndte at vise sine karakteristiske dansemoves. ”Roots” blev afsluttet med Mø liggende på sine knæ, alt imens hun kækt løftede huen og stak i et stort varmt smil, inden vi blev kastet direkte ind i ”Nights With You”.

Magiske Mø manifesterede sig som supervokalist

Der var plads til både nyt og gammelt for selvom Mø stadigvæk kun har udgivet et enkelt studiealbum, har hun som bekendt ikke gået stille med dørene, og hits er blevet produceret i flæng sammen med nogle af helt store internationale stjerner. Det nyeste i rækken er ”Sun In Our Eyes”, som Mø så fint dedikerede til den danske sommer.

”Cold Water” kæmpehittet med Justin Bieber og Major Lazor, blev naturligvis fremført uden de sidstnævnte – men det klædte hende. Siddende, med lyden af en guitar som det eneste, inviterede Mø til fællessang, og hun demonstrerede endnu engang, hvor fantastisk en vokalist hun egentlig er. Jeg kan nærmest ikke understrege det nok. Den 70 minutters lange koncert var intet andet end en stor gavebod fyldt med Møs dybe klang, perfekte hæse knæk og fine lyse falsetter.

MØ, Smukfest, Bøgescenen, Smuk18
Foto: Stine Tidsvilde

Publikums powerpige

Når man så Mø på scenen onsdag aften, var det svært at forstå, at hun blot for få år tilbage stod i hendes eget hjemmebygget lydstudie på teenageværelset hjemme på Fyn og arbejdede på hendes debut album ”No Mythologies to Follow” og så alligevel ikke helt. For på trods af hendes internationale stjernestatus, er der ingen stjernenykker at spore hos den unge Fynbo. Hun er cool, fuldstændig jordbunden og på alle måde det perfekte forbillede for den yngre generation, som alle fortjener at hvile i sig selv, som Mø gør.

Foruden at levere en sublim vokal og kækkede karakteristiske moves. Så kan Mø noget helt særligt i forhold til publikum, hvilket hun også beviste under aftens koncert. Hendes engagement og nærvær er inspirerende på alle måder. Selv når publikum er sløve i optrækket, og tro mig, det var de til tider, falder hendes niveau ikke. I bedste Mø-stil greb hun enhver mulighed for at komme helt udover scenekanten i bogstavelig forstand. Under ”Waste Of Time” sprang Mø let og elegant udover hegnet og fremførte sin sang til perfektion blandt det begejstrede publikum.

Fænomenal finale

Da vi nærmede os koncertens afslutning kom publikum endelig op i det gear, som Mø fortjente at blive mødt med. ”Drum” var aftenens fjerde sidste nummer og herfra steg intensiteten kun yderligere – selvom man ikke skulle tro det var muligt for verdensstjerne at give mere af sig selv, end hun allerede havde gjort.

”Lean On” fyrede op for festen hos publikum inden Mø forlod scenen. Til klapslaver som burde have været så høje at bladene faldt af skovens træer (kom nu publikum, giv lidt igen) indtog Mø atter scenen og leverede de to sidste sange ”Don’t Leave” og ”Final Song”. Et brag af en afslutning.

Jeg var vidne til en koncert, hvor der var langt flere hænder end smartphones i luften, hvilket blot understreger, hvad det er Mø kan. Hun kan tryllebinde sit publikum, og vi kan med rette kalde hende en dansk stolthed. Tak Mø!

MØ, Smukfest, Bøgescenen, Smuk18
Foto: Stine Tidsvilde

Stine skød de flotteste billeder. Se dem alle HER