LÅGSUS LIVE, Smukfest, Stjernescenen, Lågsus, Smuk16
Foto: Lasse Lagoni

LÅGSUS Live – Lållecirkus og konfettifest

Som traditionen foreskriver, optrådte Nicholas Kawamura og Pelle Peter Jensen igen i år på Smukfest. Som altid med gæster fra nær og fjern, men i år i en større opsætning end nogensinde.

De to P3-værter lagde ud med et godt miks af fede hits, som man kender fra radioprogrammet Lågsus gennem tiden, heriblandt Major Lazers ‘Original Don’, der har fungeret som intromelodi.

Pelle og Nicholas var helt klart i topform og udstrålede, at de var lige så klar på festen, som publikum var. Konceptkoncerten har for sin vis løftet den tunge arv fra 90’er-festen, som både prydede sendefladen og P3-teltet i gamle dage fredag aften. Men til trods for en nyere lyd, så blev der også trukket tråde tilbage til 90’er-technoklassikere som Darudes ‘Sandstorm’ og ‘Scooters’ Maria, som der blev ‘lållet’ til i en længerevarende lållesceane med de bedste lållehits.

Gæstelisten var igen i år lang og talte blandet andet Mads Langer til at synge ‘3 AM’, som de to værter har lavet remix af. Også ungdomsikonet Kidd kom ind og hev os fem år tilbage i tiden til dengang, ‘Ik’ Lavet Penge’ var en landeplage.

I år var den største special guest hollandske Lil’ Kleine, kendt fra viralhittet ‘Drank & Drugz’. Den kun 21-årige rapper var blevet fløjet ind tidligere på dagen med og kom ind med så meget karisma og power, så man skulle tro, han havde været i gamet i tyve år. Han fik publikum til at råbe “Heeeey, hoooo” ind i mellem de hollandske rapgloser, som ingen af gode grunde rigtigt kunne synge med på, mens han hoppede og dansede rundt i bar overkrop.

Efter den energiindsprøjtning var det som om, gassen gik lidt af ballonen. Det hele blev en smule indsnævret og indforstået, og musikken var ikke længere genkendelig og til at synge med på. Bortset fra, da Blak kom ind fra højre og sang ‘Nede Mette’.

Som afslutning kom den 52-årige, camerounske sanger fra 90’erne Wes Madiko ind og serverede aftenens sidste nummer i form af ‘Alane’ fra 1996. Og man skulle tro, han ikke havde stået på en scene siden, for han var så overdrevet glad og måtte pilles af scenen, da showet var slut, mens publikum så forvirrede og grinende til.

En ganske særlig, men også underlig afslutning, som fik mig til at mangle en retning på showet. Til trods for masser af lir og gæster burde der kunne findes en mere klar rød tråd. Og der havde jeg nok foretrukket Specktors til at levere den originale ‘Lågsus’.

LÅGSUS LIVE, Smukfest, Stjernescenen, Lågsus, Smuk16
Foto: Lasse Lagoni

Se hele galleriet HER