Kim Larsen og publikum i fælles sejr

Efter et enkelt års fravær var Kim Larsen igen tilbage under bøgetræerne. Hvor de seneste mange måneders hårde sygdomsforløb havde sat sine fysiske spor, var det alligevel en umanerligt veloplagt Larsen, der – med et lige så oplagt publikum – satte gang i Bøgeskoven.

For tre år siden var der kaos foran den daværende Rytmescene, da pladsen foran scenen var fyldt til mere end bristepunktet. Året efter havde folkene bag Smukfest heldigvis lært af fejlen, og man satte Danmarks musiske nationalklenodie nummer et tilbage på sin retmæssige plads: Bøgescenen.

I år har man da heller ikke undervurderet Larsens popularitet. På festivalens første officielle spilledag fik han således fornøjelsen af endnu en gang at spille på Smukfests største scene. Hvor hjemvendte MØ timerne forinden ganske vist trak mange mennesker frem fra deres telt-skjul, var det Larsen der satte foreløbig publikumsrekord på dette års Smukfest.

”Velsignet er den, der sætter sig ned”, bebudede den danske musiklegende, inden han satte sig på sin stol og meget passende lod ”Det Er I Dag Et Vejr” danne lydtapet, mens solens stråler tittede frem mellem bøgebladene.

Kim Larsen, Smukfest, Bøgescenen, Smuk18
Foto: Stine Tidsvilde

Fællessang fra første strofe

Det er efterhånden en kliché at kalde ham ”Danmarks nationalskjald”. Men den brogede forsamling af børn, unge, midaldrende og ældre festivalgæster vidnede om, at Kim Larsens popularitet til stadighed påvirker nye generationer af musikelskere.

Der er ingen tvivl om, at Larsens musik har været en del af utallige danske hjem de seneste 45 år. Dette kom i særdeleshed til udtryk, når publikum ofte blot skulle bruge en enkel akkord for at genkende hvilket hit, Larsen og Kjukken diskede op med.

Hvor enkelte mindre kendte sange lagde en lille dæmper på festen, var de skudsikre hits som ”Tarzan Mama Mia”, ”De Smukke Unge Mennesker”, ”Hvis Din Far Gir Dig Lov” og ”Gør Mig Lykkelig” med til at sende pilen i rødt på lydbarometeret. Kim Larsen måtte endda en enkelt gang afbryde publikums fællessang for at få lov at synge videre. Et luksusproblem de fleste kunstnere kun kan drømme om at have.

Sjælere og rabalder

Larsen trak det helt tunge arsenal frem for at slutte koncerten. Blandingen af ”Papirsklip”, ”Køb Bananer”, ”This Is My Life”, ”Rabalderstræde” og ”Midt om Natten”  gav både tilhørerne anledning til flashe lightere og smartphone-lys og give den som entusiastiske luftguitarister.

Der er ingen tvivl om, at de seneste måneders kræftsygdom har sat sine fysiske spor hos Larsen. Men københavneren har stadig sit kække humør og sin karakteristiske stemme. Og ikke mindst evnen til at fortælle anekdoter, så alle i hans nærvær lytter.

Der findes næppe en dansk musiker med så meget goodwill hos publikum, som Kim Larsen har. Så hvor Larsens fysik måske svigtede, bar publikum ham på hænder og fødder, som den folkehelt han er.

Kim Larsen, Smukfest, Bøgescenen, Smuk18
Foto: Stine Tidsvilde

Se Stines flotte billeder fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Cecilie Dollerup Ertmann
Cecilie Dollerup Ertmann
Selvudnævnt popsvin med stor forkærlighed for Beyoncé og Lady Gaga. Synger i badet men kun på amatørbasis.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her