Britney Spears, Smukfest, Smuk18, Bøgescenen
Foto: Lasse Lagoni

Britney Spears – Mekanisk popprinsesse faldt igennem

Den ikoniske popstjerne Britney Spears leverede en skandaløs optræden, da hun gæstede Bøgescenerne. Britney mimede og kæmpede for at følge med. Alt i mens udvandrede publikum fra, hvad der kan kategoriseres som en direkte pinlig oplevelse. 

1998 var året, da den 17-årig smukke unge kvinde Britney Spears slog igennem og strømmede ud af CD afspilleren på samtlige ungdomsværelser verden over. De fleste kunne med et synge med på ”…Baby One More Time”. Pigerne stod placeret foran spejlet med hårbørsten i hånden og drømte om at være Britney, mens mange unge knægte fik deres første lille stjerne crush. Det er med garanti også en stor del af disse fans, som stod klistret til scenen onsdag aften for at se deres idol.

Fra pop perfektion til totalt sammenbrud.

Britney har taget hele turen rundt i popcirkusset. Hun startede på toppen. Alle var klar til at bære hende frem på hænder og fødder, mens hun blev større og større og leverede det ene pop hit efter det andet – alle ville gerne have andel i popstjernen.

Vi var alle vidner, da hun stod højest på stjernehimlen og skinnede som den perfekte popprinsesse. Ligesom vi alle så til, da stjernen for en stund brændte ud og forlod himlen med et brag. Hvem husker ikke de ikoniske billeder fra 2007? Hvor Britney stormede en frisørsalon i LA og lod sig kronrage. Et visuelt bevis for det ultimative sammenbrud, hun stod overfor. Det blev vendepunktet, og det stod klart at Britney, som vi kendte hende, var historie.

Aftens performance går også over i historien, men desværre som en af de dårligste koncerter nogensinde. Jeg er rystet, målløs og nærmest helt uden ord. Men jeg vil alligevel forsøge at give jer et lille glimt af den katastrofale oplevelse, som publikum fik sig på Smukfests første aften.

Britney Spears, Smukfest, Smuk18, Bøgescenen
Foto: Lasse Lagoni

Fatalt freakshow

Det helt store popmaskineri var ellers kørt i stilling fra start, da et hav af dygtigere dansere indtog scenen i en lidt for lang intro. Da Britney endelig kommer til syne på scenen, er det iført undertøj, som viste langt mere end nødvendigt. ”Work Bitch” startede freakshowet efterfulgt af et af de ’nyere’ hits ”Womanizer”.

Der var ellers fuldstændig proppet foran Bøgescenerne, alle var kommet for at se hende, hun er jo ikonisk på flere måder. Dog blev der hurtigt luft omkring mig, da folk simpelthen valgte at udvandre fra koncerten, hvilket er det perfekte billede på, hvor dårligt det rent faktisk var. Ikke engang hendes helt store hits ”…Baby One More Time” og ”Oops…! I did it again” fra hendes absolutte storhedstid kunne hæve niveauet og få publikum op i gear. Hvert minut blev blot mere og mere pinefuldt.

Når sexet bliver komisk

Britney klyngede sig igennem hele koncerten til illusionen om, at hvis hun blot smider tøjet, vrikker lidt med numsen, og kaster med håret, så er den hjemme. Sex sælger, men det kræver, at det vi ser rent faktisk er sexet – og det var det langt fra.

”I’m a Slave 4U” blev et patetisk forsøg på at få temperaturen til at stige i skoven, Britney vred sig op af en pole stang, mens hun mimede ihærdigt. Skandalerne væltede frem på scenen en efter en, og en fan blev da også inviteret på scenen for at tage del i menageriet under ”Freakshow”. Her blev han så gjort til genstand for Britneys vanvids show, som mest af alt mindede om en dårlig scene fra Fifty Shades of Grey. 

Et bristet pophjerte rimer på smerte

Britney Spears er uden tvivl en af vor tids største popprinsser, men hendes tid har været. Det gjorde direkte ondt at se hende sådan her på scenen. Aldrig har jeg set noget så mekanisk og upersonligt i mit liv. I halvfems minutter var vi vidne til en kvinde, med et tomt blik, som vraltede frem og tilbage på scenen og forsøgte at holde hovedet over vand, mens hun var ved at drukne i de mange koreografier.

De mange rædsler blev rundet af med kæmpehittene ”Stronger” og ”(You Drive Me) Crazy”, som smeltede sammen og blev fremført i en langt mere klubbet udgave end vi kender dem, inden lyset blev slukket og Britney forlod scenen. Store dele af publikum forlod ligeledes området, selvom det stod klart, at showet endnu ikke var slut.

Lyden af et bankende hjerte kunne høres på pladsen, og bragte Britney tilbage med et absolut sidste nummer ”Till the World Ends”. Jeg er sikker på, at Britney efterlod mange foran Bøgescenerne med et knust pophjerte og en ligeså tom følelse i kroppen som Britneys blik under hele koncerten.

Britney Spears, Smukfest, Smuk18, Bøgescenen
Foto: Lasse Lagoni

Se Lasses billeder af popstjernen lige HER.