Chinah, Spot Festival, Spot16
Foto: Helle Arensbak

Chinah – Overbevisende musikalsk levering

Med en forførende vokal, et knivskarpt elektronisk lydunivers og fængslende sange, beviste Chinah i aftes til SPOT Festival, at de er kommet for at blive.

Klokken slår 22 i Scandinavian Congress Center og de tre unge musikere trisser forsigtigt op på scenen. De er forud for det blevet præsenteret af en noget så usikker host, men publikum ved udmærket godt hvad der skal foregå – præsentation eller ej. Chinah starter ud med singlen ”Minds” og får med det samme gang i det hungrende publikum. Der er alkohol i blodet og forførende elektronisk R&B i øregangene. Det starter godt. Herefter kaster de rundt med næsten samtlige sange fra deres nye album ”Once The Lights Are On” og publikum sluger det råt. Både kendte og mindre kendte sange sætter gang i fælles-vug blandt Chinahs smarte, unge publikum. Der er ikke andet at gøre end at overgive sig til talenterne.

På et lærred i baggrunden kører hypnotiserende videokunst, som sætter rammen om de enkelte sange, og som samtidig er med til at give det helt specielle udtryk, som Chinah repræsenterer. Forsanger Fine Glindvad danser rundt på scenen og har næsten konstant lukkede øjne idet hun leverer en blid og melankolsk vokal præstation. Vel at mærke en vokal, der aldrig overdøver drengenes fænomenale musikalske talenter. De tre er placeret med ganske stor mellemrum på scenen, og interagerer nærmest ikke på noget tidspunkt. Koncentrationen er på sit højeste. Ikke desto mindre er man ikke i tvivl om, at de tilsammen leverer til topkarakter. De slutter koncerten af med debutsinglen ”Away From Me”, som samtlige blandt publikum har fået helt ind under huden.

Chinah leverer en formidabel god koncert, og sender sit publikum ud i natten med sult efter mere elektronisk musik.

Se hele Helle Arensbaks galleri HER

Chinah, Spot Festival, Spot16
Foto: Helle Arensbak