Baby In Vain – Tonstungt lydtæppe over Aarhus

EP-aktuelle Baby In Vain optrådte i går på SPOT Festival foran et spændt publikum, der var stuvet tæt sammen på Radar.

Det var en stor dag for københavnske Baby In Vain i går – de udsendte EP’en ”For the Kids”, og de fik endda lov at markere det med en optræden på SPOT Festival. Trods status af et noget større navn på en festival som SPOT var bandet blevet henvist til Radar, der tilbød en intim stemning, men som sandelig også hurtigt blev proppet af forventningsfulde koncertgængere, der troppede op i god tid for at kunne opleve de tre kvinder spille deres tonstunge rock. Folk mødte endda op tids nok til at overvære bandets egen gennemgang af lyden, og allerede her blev publikum tændte af at høre bare nogle enkelte, effektdrevne akkorder fra guitarerne.

Og så blev det endelig tid til selve koncerten, og den var præcist, hvad man kunne forvente, da de tre rockdamer gav os det, vi ville have: Masser af larm. For det er næsten det mest rammende, man kan kalde Baby In Vains uendeligt tunge rock, for der var i hvert fald ikke sparet på lydniveauet, hvor konstellationen af to guitarer og et trommesæt, alle suverænt håndterede, opbyggede et solidt lydtæppe. Med en tålmodig gennemgang af især numre fra spritnye ”For the Kids” begejstrede trioen det rockhungrende publikum, der dog måske godt kunne have ønsket en kende mere eksperimenteren.

Man kan heller ikke komme udenom bandets uforlignelige attitude, for der skal sandelig meget til at imponere unge Benedicte, Lola og Andrea. Med en vis selvironisk distance til den store opmærksomhed fra publikum blev der ikke brugt meget tid på snak mellem numrene, så der i stedet var fuld fokus på det væsentligste, musikken. Musikalsk kan der højst stilles spørgsmålstegn til forsangernes sangevner, der måske ikke altid er de reneste, men det er ikke et stort problem, når nu musikgenren ikke ligefrem byder op til falsetter. I stedet var der en befriende dynamik på scenen, hvor de to sangere/guitarister skiftevis gav den gas på sang og deres instrumenter.

Se galleriet fra koncerten HER

Baby in Vain, Radar, Spot16, Spot Festival
Foto: Helle Arensbak

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christoffer Fischer
Christoffer Fischer
Egentlig mest en filmnørd, men dog også musikelsker med hang til især rock, gerne af ældre dato, men også elektronisk musik og hiphop sniger sig ind i mine øregange.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Alt i alt en god men ikke blændende koncert fra Baby In Vain, der gav publikum det, de kom for, men så heller ikke mere.Baby In Vain - Tonstungt lydtæppe over Aarhus