Skorpioner uden stik i Royal Arena

Mandag den 12. juni kl. 21:10 blev Royal Arena forvandlet til en højborg af rockmusik, da det tyske rockband Scorpions gæstede Ørestaden som en del af deres ’Rock Believer World Tour’.

Med mere end fem årtier på scenen og et katalog af ikoniske sange, formåede bandet at skabe en aften fyldt med energi, lidenskab og en nostalgisk rejse tilbage til rockens gyldne æra. 

Der var bare ikke særlig meget ære over Scorpions, der under store dele af koncertens 95 minutter lød som nogle, der var blevet musikalsk lammet. Måske er de blevet stukket af en skorpion?

Koncerten blev indledt af ”Gas In the Tank” fra den nyeste blade Rock Beliver fra 2022. at starte med en ny sang er måske ikke det bedste træk, men heldigvis blev den dårlige start efterfulgt af ”The Zoo”. Sangen blev præsenteret utrolig flot og med en dedikation så kraftig, at man nærmest kunne mærke rockhistoriens vingesus, blev man næsten transporteret tilbage til en tid, hvor det var Scorpions der satte dagsordenen for rockmusikken

Det var rigtig længe siden. 

Scorpions, Royal Arena,120623
Foto: Martin Kleisberg

Soloer uden substans

Selvom ”Seventh Sun” var visuelt imponerende., så var vokalen fra Klaus Meine det modsatte. Stemmen lød rusten, næsten hæs og uden kraft bag sig. Ligeledes lød ”Peacemaker” opgivende og utrolig kedeligt. Fremadrettet skal bandet nok holde sig fra at spille musik fra nye udgivelser.  

Undervejs i koncerten forsvandt Meine pludselig fra scenen i flere minutter ad gangen mens resten af bandet spillede dødsens kedelige soloer uden substans. Hvis forsangeren har behov for sådanne pauser undervejs, kan det måske være et tegn. Dog var trommesoloen efter ”Rock Beliver” forfriskende god, og her viste den 59-årige Mikkey Dee, at der stadig er rock i blodet

Der var også øjeblikke af ren og skær skønhed, da Scorpions præsenterede balladerne “Send Me An Angel” og “Wind of Change”, hvor sidstnævnte blev dedikeret til Ukraine. Klaus Meines ikoniske vokal gav disse sange en følelse af inderlighed og dybde, som rørte publikums hjerter.. Arenaen blev badet i et hav af lys, og man kunne næsten høre et kollektivt suk af nostalgi og følelsesladet genkendelse. Her klarede den førnævnte trætte stemme sig dog rigtig godt. 

Scorpions, Royal Arena,120623
Foto: Martin Kleisberg

Rockede gennemslagskaft

Scorpions rundede aftenen af med et brag ved at fremføre deres mest kendte hits, heriblandt “Blackout”, “Big City Nights”, ”Still Loving You” og selvfølgelig “Rock You Like A Hurricane”. Disse sange fik Royal Arena til at eksplodere i ren begejstring, og publikum blev sendt ud i natten med et smil på læben og en følelse af at have været en del af noget helt særligt.

Scorpions’ koncert i Royal Arena var en aften, der mindede os om, hvorfor rockmusikken stadig har en magisk kraft og en evne til at samle mennesker fra forskellige generationer. Deres tidløse hits og deres tilstedeværelse skabte en elektrisk atmosfære, der var svær at modstå.

Men måske Scorpions også snart skulle modstå fristelsen til at tournere, da den rockede gennemslagskraft, som Scorpions har været bannerfører for i mange år, var svær at få øje på.

Vil du se flere billeder fra koncerten, så kan du klikke lige her!

Scorpions, Royal Arena,120623
Foto: Martin Kleisberg

 

Se også

Savage Rose gjorde os til børn igen – de åbnede vore øjne og fik os til at se

Det var ikke bare sublime ørkenroser, der leverede en af dansk musiks fineste oplevelser på årets første forårsdag. Der var også tale om en poetisk trolddom, som lukkede selve lyset ind. Musikken var midlet, men kærligheden var målet. Den var til stede i hvert minut!

Aldrig har K.B Hallen været omfavnet af så meget kærlighed og karisma

Stemningen har aldrig været mere rolig, men samtidig så...

Nu har det modne publikum fået øjnene op for Dopha

Torsdag den 25. april dannede Musikhuset Aarhus intime Lille...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her