Madness, Tinderbox, 300618
Instrumentspillet var godt
Graham McPherson mumledeIngen energi fra publikumFesen gennemførelse af sange
40%Som at køre baglæns
Læser Bedømmelse 0 Stemmer
0%

Da de jakkesætbærende mænd fra Madness indtog den Røde Scene på dette års Tinderbox, var det med utallige sange i bagagen og lysten til at have det sjovt.

Desværre var lysten ikke til at opstøve, og de rutinerede herrer kørte koncerten hjem i første gear. Fra start med “One Step Beyond” og “Embarrassment” forsøgte de forgæves, at få det talsvage publikum op i gear.

Hvorimod Madnes som havde fundet første gear, så havde publikum knap nok fundet koblingspunktet. Helt stille stod de nemlig under ellers energifyldte sange som deres nyeste single fra 2016 “Mr. Apples”, “Shut Up” og “House of Fun”

Kom for én sang

Madness blev stiftet i 1976, og siden da har den engelske gruppe udgivet 11 studiealbums, 4 live albums og 14 opsamlingsalbums. Derfor må det være naturligt, at der var noget i deres store bagkatalog, der havde gennemslagskraft.

Men hvis det var, så vidste de ikke noget af. Alle sange på nær én fremstod nemlig upoleret og til dels ufærdige, da de bragede ud over Tusindårsskoven.

Den ene var megahittet “Our House” fra 1982. Her havde publikum langt om længe fundet koblingspunktet, men desværre gik de i stå og kørte baglæns kort tid efter. Efter coveret af Labi Siffres “It Must Be Love” vendte flere ryggen til og gik mod den blå scene, hvor C.V. Jørgensen skulle spille kort tid efter koncertens afslutning.

Da Madness genudgav deres opsamlingsalbum ”Divine Madness”, annoncerede de i den forbindelse en genforeningskoncert i Finsbury Park i London den 8 og 9 august 1992. Til en af koncerterne hoppede og trampende publikum så meget, at der i en boligblok inde i byen blev målt et lille jordskælv. Samme scenarie var der ingen fare for ville ske i Odense. Størstedelen der så koncerten sad ned. Eller så sov de.

Madness, Tinderbox, TB18, Rød Scene

Foto: Lasse Lagoni

Har du lyst til at se flere af Lasse Lagonis billeder fra koncerten, så kan du klikke lige HER