Madness – Som at køre i 1. gear

Da de jakkesætbærende mænd fra Madness indtog den Røde Scene på dette års Tinderbox, var det med utallige sange i bagagen og lysten til at have det sjovt.

Desværre var lysten ikke til at opstøve, og de rutinerede herrer kørte koncerten hjem i første gear. Fra start med “One Step Beyond” og “Embarrassment” forsøgte de forgæves, at få det talsvage publikum op i gear.

Hvorimod Madnes som havde fundet første gear, så havde publikum knap nok fundet koblingspunktet. Helt stille stod de nemlig under ellers energifyldte sange som deres nyeste single fra 2016 “Mr. Apples”, “Shut Up” og “House of Fun”

Kom for én sang

Madness blev stiftet i 1976, og siden da har den engelske gruppe udgivet 11 studiealbums, 4 live albums og 14 opsamlingsalbums. Derfor må det være naturligt, at der var noget i deres store bagkatalog, der havde gennemslagskraft.

Men hvis det var, så vidste de ikke noget af. Alle sange på nær én fremstod nemlig upoleret og til dels ufærdige, da de bragede ud over Tusindårsskoven.

Den ene var megahittet “Our House” fra 1982. Her havde publikum langt om længe fundet koblingspunktet, men desværre gik de i stå og kørte baglæns kort tid efter. Efter coveret af Labi Siffres “It Must Be Love” vendte flere ryggen til og gik mod den blå scene, hvor C.V. Jørgensen skulle spille kort tid efter koncertens afslutning.

Da Madness genudgav deres opsamlingsalbum ”Divine Madness”, annoncerede de i den forbindelse en genforeningskoncert i Finsbury Park i London den 8 og 9 august 1992. Til en af koncerterne hoppede og trampende publikum så meget, at der i en boligblok inde i byen blev målt et lille jordskælv. Samme scenarie var der ingen fare for ville ske i Odense. Størstedelen der så koncerten sad ned. Eller så sov de.

Madness, Tinderbox, TB18, Rød Scene
Foto: Lasse Lagoni

Har du lyst til at se flere af Lasse Lagonis billeder fra koncerten, så kan du klikke lige HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her