Steve Aoki, Tinderbox, TB18, Magicbox
Foto: Lasse Lagoni

Steve Aoki – Et svendestykke i at skabe en fest

Den amerikanske DJ Steve Aokis første besøg i Danmark blev én til historiebøgerne. Han skriver sig nemlig ind som en af de bedste koncerter i Magicbox’ historie, da han torsdag aften lukkede den elektroniske scene på Tinderbox.

Da min kammerat og jeg for et år siden sad i Tusindårsskoven og jammede på navne, der kunne spille på Magicbox ved dette års Tinderbox, var Steve Aoki oppe at vende. Men vi tænkte, han var for stor og for dyr til den lille, elektroniske scene, men til gengæld for ukendt i Danmark til at spille som lukker på en af de store scener.

Vores fordomme blev gjort til skamme, og efter trancefest med Vini Vici gik den 40-årige verdensstjerne på den nye, optimerede Magicbox-scene. Solen var gået ned bag træerne, og til lyden af en nylig single udgivet med netop Vini Vici rev Aoki de sidste overlevende, efter en lang dag i solen, rundt i manegen til et underholdende show.

Modsat flere af de andre DJ’s, der passer deres pult og opildner publikum til at klappe og hoppe, er Aoki en mester i at være DJ og entertainer på samme tid. Armeret med champagne og vand kom den høje, slanke, langhøjede supeproducer ud over scenekanten, som ingen anden har formået det tidligere i Magicbox’ historie.

Samtidig var soundtracket varieret. Mens nogle drops var ovre i trance og big room house, var andre mere trappede, dubbede og nogle endda helt tæt på hardstyle. Det gav et sæt, som var svært at stå stille til, selv efter seks timer med dans foran den smukke scene.

Selvom, der er meget gimmick over Aokis performance – hvilket peakede, da han kastede ti store lagkager i ansigtet på publikum – så formår han at skabe noget unikt, der gør ham værd at se og høre.

Steve Aoki, Tinderbox, TB18, Magicbox
Foto: Lasse Lagoni

Se resten af billederne fra koncerten HER.