Craig David, TS5, Tinderbox, TB18, Blå Scene
Foto: Peter Kirkegaard

Craig David – Professionelt karaoke i skoven

I en alder af 37 år har den engelske sanger og DJ Craig David solgt mere end 13 millioner albums og turneret lande og rige rundt. Denne sene eftermiddag var det få mennesker som fik lov til at opleve Craig Davids karaoke optræden på Tinderbox. 

I den sene eftermiddagssol stod han. Iført vinterjakke, sorte denimbukser og hvide sneakers og med et par sorte Dr. Dre Beats omkring nakken. Han bar alle de ting, man kendetegner ved en DJ. Bortset fra at Craig Davids DJ set, TS5, ikke var noget DJ-sæt. Det var professionelt karaoke.

”When the Bassline Drops” var koncertens første sang, og allerede her skuffede han. Bassen droppede aldrig – den fortsatte i uendeligheder til tonerne af ”Re Rewind”, ”Fill Me In” og Whitney Houston sangen ”It’s Not Right But It’s Okay”.

Fra start prøvede det talsvage publikum at kæmpe med energiniveauet, men der var ikke noget problem med dem. Craig David derimod: Han gav ikke den nødvendige energi og personlighed. I stedet tullede han stille og roligt rundt på scenen, med en mikrofon i hånden og smilede ned på det meget entusiastiske publikum med sine store pæne hvide tænder.

Noget for enhver

Selvom Craig David spillede sange fra blandt andet Kanye West, Jay-Z, Justin Bieber og Sean Paul, så formåede han også at omfavne alle. Der var noget for enhver smag, om det så er det store bombastiske rap nummer, eller den radiovenlige popsang. Man savnede dog noget andet udover hans stemme.

Det kunne været forfriskende med nogle røgkanoner eller noget konfetti. Da solen jo stod højt på himlen, var de lamper, der hang over ham til intet formål. Netop derfor ville det også have været oplagt at placere Craig David i Teltscenen. Det ville have passet til publikumsmængden samtidig med, at det kunne være mørkt. Så ville hans nydelige stemme også kunne høres optimalt.

Hvem end der har givet Craig David lov til at spille 75 minutter må have haft en kæmpe rødvinsbrandert, for det var lige netop 15 minutter for langt. De sidste minutter føltes nemlig som nemlig langtrukket og ubetydelig for resten af koncerten.

Craig David spillede en koncert som mindende om en tur på karaokebar, hvor de samme personer gang på gang vil prøve at synge den sværeste sang otte gang i træk, fordi de selv mener de er skide gode.

Problemet er bare, at det er de, de eneste der synes.

Craig David, TS5, Tinderbox, TB18, Blå Scene
Foto: Peter Kirkegaard

GemGem