Marcus & Martinus, Royal Arena
Foto: Thomas Rasmussen

Marcus & Martinus på røven

Lørdag aften spillede de to norske tvillinger Marcus & Martinus i Royal Arena til en kedelig, forudsigelig og kliché-ramt koncert.

Med curlingforældrene under armen blev Royal Arena lørdag aften fyldt op til bristepunktet, da det norske tvillingpar Marcus & Martinus fyldte arenaen med skrigende børn. Med koncertstart allerede klokken 20:00 sikrede de sig, at publikum ikke ville falde i søvn – men koncerten var fra start til slut en søvndyssende affære med klichéer hele vejen igennem.

Det snart 16-årige tvillingepar havde “Elektrisk” med som første sang. Den skabte en bombe af småbørnsskrig. “Next To Me” var aftens anden sang, men under begge sange var lyden mudret og gjorde det umuligt at høre, hvad der blev sunget. Det var lidt en skam, men samtidig en befrielse.

Under “First Kiss” hev drengene den 13-årige Laura på scenen. Hun blev placeret på en stol, mens tvillingerne gik rundt om hende som en kamp mellem løver. Det mindede om dengang, Britney Spears hev en mand op på scenen til en lapdance under hendes koncert i Jyske Bank Boxen i 2011. Dog var seancen med tvillingerme mere neutral end til Spears’ koncert – gudskelov.

Dans som ingen kigger

“Now everybody scream” blev der med en hæs drengestemme skreget, mens de fjogede baggrundsdansere gjorde det, de var dårligst til: at danse. Dog var danserne ikke de eneste, der var dårlige til at danse. Det var Marcus & Martinus også, og under “Please Don’t Go” lignede deres dans en forringet udgave af Citybois’ hæslige dansetrin under X-Factor.

Det er næsten et år siden det norske tvillingepar sidst gæstede Royal Arena. Dengang var jeg heller ikke særlig tilfreds med dem.

Netop dansen var præcis den samme under “Bae” som sidst. Kreativiteten rækker desværre ikke til mere. Når alle sangene op til samtidig lød ens, siger det en del om makkerparret og deres management.

På scenen blev der gjort klar til det sædvanlige, akustiske øjeblik. For første gang under koncerten så drengene rent faktisk ud som nogle, der havde lyst til at synge, men lyden var igen mudret, og de lød trætte. Det blev ikke til skønsang.

Marcus & Martinus, Royal Arena
Foto: Thomas Rasmussen

Ren Rasmus Rap

Aftens eneste højdepunkt var under “Light It Up”, hvor drengene ikke var på scenen, og danserne havde fået selvlysende masker på. Desværre varede øjeblikket kun få sekunder. Drengene kom igen på scenen og sang vindersangen fra det norske Junior Melodi Grand Prix fra 2012 “To dråper vann” til stor glæde for de grædende børn.

Selvom drengene kun er 15 år, forsøgte de sig også med rap til koncerten. De prøvede i hvert fald ihærdigt under “Hei”, men som enhver anden 15-årig, fejlede de. Det lød ligesom dengang Rasmus Seebach forsøgte at rappe på sangen “De Værste Bedste År” – bare på stoffer.

Efter endnu et kostumeskift kom drengene på scenen iført hættetrøjer med Mona Lisa og gul gaffatape som motiv. Kreativiteten vil åbenbart ingen ende tage. Under “Get To Know Ya” gik drengene akavet rundt på scenen og blinkede kækt ned til det mindreårige publikum. En smule upassende, ville nogle mene.

Tak for i aften

Med armene i vejret og til tonerne af “Make You Believe In Love” og “Dance With You” fik tvillingeparret temperaturen til at stige i den tætpakkede arena. Det var dog ikke, fordi tvillingerne pludselig blev gode. Det var bare fyrværkeriet, der blev brugt.

Aftens sidste sang var “Girls”, hvor der hverken blev sparet på volumen eller konfettirør. Udover det, blev hele publikum garanteret en høreskade, da stemmerne var mudrede og kedelige.

Marcus & Martinus spillede en koncert, hvor lyden, hovedpersonerne selv, danserne og sangene var på røven. Det eneste, der ville kunne redde koncerten var… ingen.
Der var ingenting, der kunne reddes. Det var ganske enkelt en hæslig koncert fra start til slut. Lyden var mudret, koncerten var forudsigelig, og Marcus & Martinus virkede som nogle, der overhovedet ikke havde lyst til at være her.

Marcus & Martinus, Royal Arena
Foto: Thomas Rasmussen

Jeg tog Thomas Rasmussen i Royal Arena for at tage nogle fede billeder. Hvis du har lyst, så kan du se hans billeder lige HER.