Marcus & Martinus, Royal Arena
Foto: Martin Kleisberg

Marcus & Martinus – Energiforladte tvillinger

Lørdag d. 18 marts besøgte den norske tvillingeduo Marcus og Martinus Royal Arena, og oplevelsen var en speciel en af slagsen.

Med en uvished om hvornår koncerten ville begynde grundet køen udenfor, gik de to norske tvillinger, Marcus & Martinus, på scenen i Royal Arena iført hvide sneakers, sorte bukser og en blanding af sølv og sorte trøjer, og den moderne MGP fest er skudt igang med fest og farver.

Pigerne i Royal Arena æder tvillingerne råt, og de elsker hvert et sekund af det. Sådan ser det hvert fald ud til, men de første 15 minutter af koncerten virker mest af alt som rutine for drengene. De kommer for første gang ud over scenekanten og viser reel energi ved den tredje sang, ‘Bae’.

Sammen med ti dansere og en skærm med ordene til næsten alle sangene, så er der ingen undskyldning for ikke at synge med. Med en aldersgrænse på mindst 12 år for at stå på gulvet, er der mange forældre med til aftens koncert. Dem har Marcus & Martinus også tænkt på.

De er kun lige begyndt

‘Light it Up’ synges, og energien er tilbage. De har fyrværkeri, et rigtigt band og en kvindelig gæsteartist som rapper. Alt hvad en rigtig ‘megastjerne’ koncert skal indeholde. Problemet er bare, at de mister pusten hurtig, og bruger meget tid på at vinke til de skrigende fans blandt publikum.

Som ‘megastjerne’ er det på sin plads med et kostumeskift, og mens drengene skifter tøj, bliver der på B-scenen gjort klar til en stille sang med tre stole. Mens drengene forgæves forsøger, at få Royal Arena med til fællessang, så har pigerne mest af alt lyst til at skrige.

De ægte megastjerner som tvillingerne er, kræver en arena-koncert et cover af en populær sang, og i denne omgang giver Martinus et shoutout til Justin Bieber med sangen ‘Love Yourself’. ‘’Kender I Justin Bieber? Jeg skal synge en sang af ham, men ikke med Justin Bieber, men med nogle som er meget bedre’’, fortæller han og peger ud blandt publikum.

Børne- eller megastjerner

Da det lidt fejlagtigt forsøg på at synge Justin Bieber er slut, går alle undtaget bandet ud bagved, og der bliver spillet en interlude som kunne minde om noget Justin Timberlake eller Madonna kunne have brugt. Mørk og melankolsk.

Marcus & Martinus fik deres debut da de vandt det norske børne Melodi Grand Prix i 2012 med sangen ‘To dråper vann’, og i Danmark kender de sangen til perfektion. Mens armene slynges frem og tilbage, synger de debutsangen, og drengene står nærmest stille på B-scenen. En kraftløs oplevelse.

Tvillingerne har ikke mere energi, hvilket tydelig kan ses, mens sangen ‘Ei som Deg’ spiller, hvor de snubler over ordene og deres ‘planlagte’ dansetrin. Med deres populære sang ‘Girls’ formår drengene ikke, at hæve deres eget niveau op igen, og showet minder om et børne Melodi Grand Prix, hvor der ingen grænser er.

Aftens sidste sang, ‘Elektrisk’ får alle op fra sædet, unge som gamle. Den sidste energi i Marcus & Martinus bliver tvunget ud, mens de hopper op og ned, og bandet spiller. I mellemtiden bliver der for anden gang skudt konfetti ud over publikum. Samtidig bliver fyrværkeri og flammer skudt op fra scenekanten, og de to tvillinger, Marcus & Martinus forsvinder ned igennem scenegulvet. Farvel til børnestjernerne, der langsomt forvandler sig til megastjerner.

Marcus & Martinus, Royal Arena
Foto: Martin Kleisberg

Se hele galleriet fra koncerten HER.