Heartland Festival 2017 – Jomfruturen tog os med storm

Der bliver lavet nye festivaler næsten hvert eneste år – og sidste år var det Heartland Festival, der kunne åbne dørene for første gang. Da vi tændte bilen og kørte mod Egeskov Slot, var det første gang, vi skulle besøge Danmarks nyeste festival.

Vi var blevet lovet regn gennem hele weekenden. Grå himmel, tykke regndråber og at vores telte ville blæse tværs over campingpladsen. Men der er noget magisk ved Sydfyn, og der er helt bestemt noget magisk over Heartland festival. Så regnen udeblev næsten fuldstændig, og vi nød weekenden med musik, kunst, talks og interviews.

Det her er vores Heartland Festival.

Heartland, Stemning
Foto: Lasse Lagoni

Heartland Festival 2017 startede fredag den 2. juni. Vi troppede op med computer og kamera under armen og en anelse sommerfugle over at skulle opleve festivalen for første gang.

Stemningen tog os fra første skridt. Det er der ingen tvivl om. Vi blev guidet gennem labyrinten udenfor Egeskov Slot, hvor der var blevet hængt lysekroner i trætoppene.

Springvand, lanterner og fakler viste vejen fra indgangen til festivalpladsen. Allerede der var omgivelserne så smukke, at vi ikke kunne lade være med at blive fuldstændig forelsket i hjertelandets festival.

Heartland, Stemning
Foto: Lasse Lagoni

Den første koncert, vi så, var med danske Alex Vargas. Han er en af de dygtigste sangere, vi har herhjemme i disse år, og hans karriere er da også kun gået en vej, siden han for få år siden fik sin velfortjente radioplay på P3.

Men koncerten var noget af en fuser. Jeg var ikke tilfreds, omend jeg virkelig håbede, at popprinsen ville feje benene væk under mig, som han har gjort ved så mange før mig.

Heldigvis var fredagen ikke helt spildt, for danske Soleima leverede den koncert, vi havde ventet på. Soleima har lavet musik i en hel del år med rapkollektivet Flødeklinikken. Men nu står hun som solist, hvis stemme heldigvis stadig lyder som en elverpige, der heldigvis kun gør os godt.

Jeg var meget imponeret over musikken, men bestemt også over scenekunsten. Soleima havde nemlig slået sig sammen med den københavnske kunstnergruppe Dark Matters, og det var dem, der havde sørget for den smukke scenografi. Selv her et par dage efter koncerten, står den stadig helt klar i hukommelsen. Så smuk var den bygget op.

Soleima, Heartland, Highland Stage, Heartland Festival, Heartland17
Foto: Lasse Lagoni

Da vi vågnede i teltet på campingpladsen lørdag, havde vi en lang dag foran os. Vi skulle nemlig både se musik og lave en række interessante interviews.

Den første, vi satte os ned sammen med, var den britiske sangerinde Birdy. Hun charmerede os i den grad med sin generte og uskyldige tilgang til musikken, for derefter at tage os med storm med sin smukke stemme.

Koncerten med Birdy viste, hvor alsidig et talent, hun er, men også hvor stor en stemme, den kun 21-årige sangerinde har.

Birdy, Heartland, Highland Stage, Heartland Festival, Heartland17
Foto: Lasse Lagoni

Derefter gik vi en tur i haverne bag Egeskov Slot med danske VETO. Snakken gik på gamle dage, nye tider og specifikt det nye album, som det danske band har lovet af udgive i 2018. Hold øje med siden, for lige straks kan du læse det interview – og blive lidt klogere på Troels Abrahamsen og kammeraternes måde at skabe musik på.

Kort efter interviewet løb jeg ned til Lowland Stage for at se London Grammar spille deres første koncert på dansk jord. Det var en koncert, jeg virkelig havde set frem til, men som jeg måtte kæmpe mig for at holde mig vågen til.

Det var nemlig en ret så kedelig koncert, hvor vi ikke så hverken karisma eller personlighed fra nogen af de tre medlemmer af bandet. Koncerten levede på ingen måde op til, hvad man kan forvente af et band af den kaliber.

Dog kom der noget godt ud af bandets første besøg i Danmark. Fredag den 9. juni udgiver de deres – længe ventede – andet album, og i den anledning kan du læse et interview herinde. Vi ville nemlig høre, om det var svært at lave plade nummer to, når debuten blev så succesfuld.

London Grammar, Heartland, Lowland Stage, Heartland Festival, Heartland17
Foto: Lasse Lagoni

Da solen langsomt sneg sig ned bag trætoppene lørdag aften, gik Eddie Vedder ind på Lowland Stage, og jeg havde en af de mest følelsesmæssige oplevelser, jeg nogensinde har haft til en koncert.

Det skrev jeg lidt om her, hvor jeg ikke kunne give Pearl Jams forsanger mindre end fuldt hus. For jeg er aldrig blevet ramt så hårdt i hjertet af en sanger til en koncert.

Foto: Lasse Lagoni

Efter en lang lørdag, sov vi længe søndag. Og dagen gik med at forberede et interview med et band, som vi virkelig så frem til både at opleve og at møde. Nemlig Sort Sol.

Interviewet kan du læse lørdag, når de igen træder op på en dansk festivalscene – denne gang i Aarhus til NorthSide Festival.

Sort Sol, portræt, Heartland
Foto: Lasse Lagoni

Vores Heartland Festival sluttede desværre med noget af et lavpunkt med Choir of Young Believers’ koncert på Highland Stage. Deres lydtekniker havde sovet på jobbet, hvilket resulterede i, at vi nærmest havde ondt i ørerne efter første nummer.

Når et så teknisk dygtigt band skal spille live, kræver det bare, at alt er i orden. Og ellers så kan vi trøste os med, at det umuligt kan blive værre, end det var til koncerten søndag aften.

Heartland, Stemning
Foto: Lasse Lagoni

Heartland Festival leverede uden tvivl. Det var en festival, hvor alle sanser blev stimuleret. Maden smagte formidabelt, talksene inspirerede og gav os lysten til at handle, kunsten satte tankerne i gang og musikken ramte både i hjertet og i hofterne.

Fra Poplish skal den største anbefaling af Heartland Festival lyde. Festivalen er en hel unik oplevelse i noget af den smukkeste danske natur, vi har. Det er en festival, der går ind under huden og blæser os bagover.

Inden vi forlod pladsen søndag aften, havde vi besluttet os for, at – uanset hvilket musik, der er på plakaten næste år – så skal vi afsted til Heartland Festival 2018.

Billetterne blive sat til salg til september, og næste års Heartland Festival kommer til at foregå den 31. maj til den 3. juni i de samme fantastiske omgivelser, som i år.

Heartland, Stemning
Foto: Lasse Lagoni

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nanna Frank
Nanna Frank
Regelmæssig koncertgænger med hang til musik, der stadig lugter lidt af øvelokale. Svært begejstret for den klassiske rock, den nye elektronik, den drømmende ballade og den velskrevne popsang.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her