Lova

Danske Lova debuterer med Delusions

Hvert år kæmper både danske og internationale musikere, for at deres sange bliver årets sommerhit. Fredag debuterer danske Lova med singlen “Delusions”, der meget vel kunne være et kompetent bud på den sang, du sætter på repeat sommeren over.

Forestil dig det lige. Du står en varm sommeraften, hvor myggene kredser om de søde drinks, mens dansegulvet oplyses af de farvede lanterne i loftet. Det dufter af den grill, der står ovre i hjørnet og køler af, det bliver brudt af sveden fra de andre dansende gæster.

Det er en blanding af eufori og melankoli. En blanding af ekstatisk lykke og et savn til den der helt særlige person, du gerne skulle starte en sommerromance med. Så sætter DJ’en “Delusions” på.

Det er lige der, den passer perfekt.

Danske Lova har spillet musik hele sit liv, men det er først nu – som 30-årig – at offentligheden får lov til at høre, hvad hun virkelig har at byde på. Det er nemlig først nu, at hun efter sigende skulle have fundet sin helt egen lyd.

Og den lyd skinner helt klart igennem i den nye single. Den rammer i poppens pulsåre, men tilføjer samtidig et nyt krydderi, som vi (læs: jeg) i den grad har savnet.

“Delusions” er et samspil med Jeppe Federspiel, som har justeret knapperne og produceret for blandt andre Burhan G og Medina – omend Lova slet ikke lyder som de to popstjerner.

Det er et musikalsk udtryk af melankoli, kærlighed, frihed og livet med et underlæg af velproduceret storladent pop.

Sangens tema er det forliste forhold, som man egentligt ikke har lyst til at forlade, men som man bliver nødt til. En situation, som den unge sangerinde selv har stået i. For Lovas tekster kommer altid fra egne erfaringer – lover hun.

“Det føles mest rigtig for mig, at det er mine tanker og følelser, som kommer til udtryk gennem musikken. Samtidig håber jeg også at ramme noget hos andre mennesker (..); at kunne tale til deres følelser gennem mine egne,” siger den debuterende sangerinde.

Vi synes, du bør tage et lyt til sangen her. “Delusions” er at finde på alle streamingtjenester. Og hvis du nu skal have hele oplevelsen med, kan du se videoen til Lovas debutsingle lige her.

Hos Poplish glæder vi os til næste udspil fra den danske sangerinde, der med sin hæse stemme synger sommerens melankolske side ind.