Foals, Orange Scene, Roskilde Festival, RF16
Foto: Helle Arensbak

Foals – Insisterende rock brød igennem regnen

Engelske Foals leverer rockmusik, der ikke er nemt at kategorisere. Til tider læner det sig forsigtigt op ad det poppede, gerne med lidt elektronisk klang, mens de andre gange går helt i den anden grøft og blæser lytteren bagover med tung og voldsom rock af den allermindst poppede art. Uanset stilen er Foals dog kendte som et suverænt live band, og det skulle de bevise på en af de størst mulige scener, da de fredag klokken 18 var placeret på Orange Scene på Roskilde Festival.

Her var det en flok mildest talt regnvåde gæster, der bevidnede briternes forsøg på at imponere fra til tider vanskelige Orange Scene, som heller ikke ligefrem var fyldt til randen. Men briterne gav det et bravt forsøg med deres energiske rock, som fra første færd skabte liv og glade dage under fansenes regnslag. Særligt deres vel nok største hit, uimodståelige ”My Number”, fangede folkets opmærksomhed, men den virkede dog også lidt malplaceret ved at blive brændt af allerede som tredje nummer.

Foals kæmpede ufortrødent videre, og særligt frontmand Yannis Philippakis udgjorde en karismatisk figur både med lukkede øjne på scenen bag sin riffspyttende guitar, og når han lige skulle ned og hilse på fansene nede foran scenen. Med ”Mountain at My Gates” og senere den intense og meget tunge ”Inhaler” ramte de nye højdepunkter, men der var en anelse for langt mellem snapsene, som heller ikke en stærk afslutning med ”Two Steps, Twice” kunne rette helt op på.

Foals, Orange Scene, Roskilde Festival, RF16
Foto: Helle Arensbak