Nive and The Deer Children, Nive Nielsen

Nive and The Deer Children – Nyt album på gaden

Stjernedrysprismodtageren Nive Nielsens nye album Feet First byder på noget så unikt som grønlandsk indie americana folk med eventyrlige tekster og tilført ukulele. Ud over Nives band The Deer Children medvirker stærke kræfter som John Parish (PJ Harvey, Goldfrapp, Kira Skov), Teitur og Ralph Carney (Tom Waits, Marc Ribot etc) og Howe Gelb (Giant Sand, m.fl.).

Nu udsendes det længe ventede andet album fra Nive Nielsen. Hvis navnet virker bekendt så modtog den grønlandske singer-songwriter, som nævnt, Kronprinseparrets Stjernedryspris i 2012, og har flere gange optrådt til prisuddelingen. På trods af, at hun hidtil kun har udsendt et enkelt album, har hun ikke ligget på den lade side (se listen på næste side). Siden hun modtog prisen har hun ført lidt af en nomadetilværelse og turneret heftigt i udlandet. Nive og hendes røde ukulele har gjort stop i byerneTucson (Arizona), Athens (Georgia), Lexington (Kentucky), Nashville (Tennessee) og Asheville (North Carolina) i USA samt i Grønland, Danmark, Belgien og England for at skrive og indspille Feet First. Nive fortæller:  

”Jeg synes det har været en utrolig oplevelse at rejse samtidig med at jeg lavede dette album. Hvis man konstant skifter omgivelser og ikke sidder fast på ét sted vil du hele tiden skifte opfattelse og få nye idéer. Jeg ville have sangene til at vokse sammen med mig på mine rejser og det er lige præcis det de har gjort. Det første nummer på albummet, ”Still the Same”, ville f.eks. aldrig have fået cumbia-inspirerede rytmer på i slutningen, hvis ikke jeg havde været hjemme hos Howe Gelb og hans Tucson crew i Arizona. Det samme gælder for nummeret ”Talugaq”, som jeg skrev sammen med to 12-årige tvillingesøstre der bor på et børnehjem langt oppe nordpå i Uummannaq i Grønland. Det var det sidste nummer jeg indspillede til albummet og det ville aldrig have fundet vej til pladen hvis jeg havde indspillet på traditionelt vis på ét sted.”

Feet First indeholder 12 sange og udkommer på det tyske label Glitterhouse/Border.

Vilde facts om Nive:
– Hun spillede sin allerførste koncert (nogensinde!) for Dronning Margrethe live på TV
– Hun har spillet med i Hollywood-filmen The New World med Colin Farrel
– Hun har vundet en IMA independant music award i USA
– Hun har spillet en Full Performance Live på KEXP
– Hun har ud over gæsterne på denne plade tidligere arbejdet sammen med Matt Bauer (The Walkmen), Patrick Carney (The Black Keys), Howe Gelb (Giant Sand) og Arlen Thompson (Wolf Parade).
– Videoerne til ”Are You Ready” og ”Tulugaq” blev filmet i 37 minusgrader i byen Uummannaq i det nordlige Grønland
– Hun opfandt genren inu-indie (inuit-indie)
– Hun har base i Nuuk i Grønland

Nive and The Deer Children spiller koncert i København d. 12. marts på Global. Flere koncerter er under planlægning.

Se den stemningsfulde video til 1. singlen (i Skandinavien) ”Tulugaq”: