Lise Dres

Lise Dres – Nyt album og særlig Aarhus-video

Lise Dres er klar med opfølgeren til det anmelderroste debutalbum 

”De sidste skygger” er et album om sorg, accept og erkendelse. Det er dansksproget melodiøs rock med tekster, der gør ondt på den gode måde.

Der er gået fem år, siden radiolytterne sidst hørte nyt fra den unge sanger/sangskriver Lise Dres der i mellemtiden er blevet mor til 2. Den 31-årige sangerinde tror på fordybelse og grundighed, og det kan man tydeligt høre på det nye album, ”De sidste skygger”: En personlig og gennemarbejdet plade, der kombinerer tyngde og lethed.

”De sidste skygger” handler om at give slip på alt det, der tynger. At rense sit sind, slippe fortiden og komme ind i nutiden. Det er en plade om ikke længere at ville leve i skyggesiden af sig selv, men byde lyset velkommen og komme ud på den anden side og se, hvad der gemmer sig i solen” udtaler Lise Dres.

Lige som debuten er albummet blevet til i samarbejde med kæresten Anders Bie Rosenstjerne og producer Dennis Ahlgren, der blandt andet har produceret for Tina Dickow.

Prominente samarbejdspartnere

Lise Dres er en erfaren livemusiker og har igennem sin karriere spillet både i indland og udland. Hun har blandt andet været opvarmningsartist på Søren Huss’ første danmarksturne, og i 2013 turnerede hun sammen med Kira Skov på ”When We Were Gentle”-turnéen. Begge kunstnere har haft en mentorrolle for den unge sanger/sangskriver, og dog er hun helt sin egen. Derudover har hun blandt andet spillet koncerter i Østjyllands Statsfængsel for rockere og behandlingsdømte, og hun fungerer som ambassadør for organisationen Tuba, der tilbyder terapi og rådgivning til børn af alkoholmisbrugere.

Rost debutalbum

Da Lise Dres’ første album, ”Et øjeblik”, udkom i 2011, gik singlen »Grænseland« direkte i rotation på P4. Berlingske Tidende skrev at pladen havde ”en indlevelse og nerve så klar, at man næsten fornemmer at kunne gribe ud efter den i 3D”, mens BT skrev at ”Lise hører til den slags, der først efterlader et diskret frø, men både melodi og tekst vokser stille og roligt i éns indre. Og når man så indser, hvor fornemmelsen kommer fra, må man igen gribe ud efter dette charmerende lille debutalbum og endnu engang lade sig forføre“.

For dem, der husker debutpladen, vil ”De sidste skygger” føles bekendt, og dog anderledes. Lise har med de sidste skygger fundet ind til kernen af sit kunstneriske udtryk og har i dette gennemarbejdet album begivet sig ud i et værk der fortjener stor opmærksomhed. Det er dansksproget, melodiøs rock, der kombinerer nøgen sårbarhed med en potent og melankolsk energi. Og med et stærkt tekstunivers, der bliver hængende hos lytteren længe efter.

“De Sidste Skygger” udkom d. 29. januar på Peacock Records. Køb det på iTunes.

Særlig Aarhus-video

I anledningen af releasen har Lise Dres fået lavet en ganske særlig Aarhus-video.

I videoen følger man Aarhus over et døgn, fra solopgang til solopgang den følgende dag. Videoen er skabt af timelapse klip som er fundet på YouTube. Ejerne af optagelserne er aarhusianere, hjemløse, firmaer og turister som har takket ja til tilbuddet om at få deres optagelser med i musikvideoen.

”På de smukke og hurtige timelapse klip fandt jeg en fantastisk forening af stilhed og kaos, det er som om at tiden går i stå og at verden kommer til en” udtaler Lise Dres.

Sangen til videoen: ”Vækker Os Til Live”, som er en hyldest til livets sorger og glæder.

Se videoen her: