Ukendt Kunstner kæmpede for at overleve i Royal Arena

Den 100 minutter lange koncert indeholdt al godt fra Ukendt Kunstners musikhav, og med tunge beats, et forbrug af stroboskoplys så stort, at selv Aphex Twin ville være lidt misundelig og sange så faretruende anderledes end det vi normalt lytter til, satte de to streger under, at Ukendt Kunstner er tilbage. 

Klokken 21:00 slukkede lyset, og den nærmest idylliske intro til ”Boulevarden” blev spillet, mens et skinnende hvidt lys langsomt fyldte hver centimeter i den udsolgte arena. Med en hvid kasket på hovedet kom Hans Philip løbende ind på scenen og med sin dystre og nærmest melankolske stemme satte han gang i, hvad der kom til at ligne en folkefest. 

Med to store bagskærme, en DJ-pult og en smal T-formet scene ud blandt publikum fremstod sangene ”Hun Sagde”, ”Lige nu (feat. Sivas)”, ”Mand Over Bord (feat Track72)” hæderligt i et show, der til tider også fremstod noget malplaceret. ”Fortæl Dem (fest. Lord Siva)” og ”Et Andet Niveau (feat Kesi)” med gæsteoptrædener af de to faldt til jorden, og virkede som et billigt trick for at holde det ellers høje niveau i kunstig koma. 

På scenen råbte Hans Philip, at hvis man kunne den næste sang, så var man ægte fan, og da de kedelige toner af ”København” begyndte, var det tydeligt at høre, at Royal Arena fredag aften var fyldt med falske fans. Heldigvis for duoen kom de ægte fans tilbage ved ”Gennem Byen” fra 2014-albummet Forbandede Ungdom, hvor Hans Philips vokal for første gang lød helt ren i et ellers mudret lydbillede.

Ukendt Kunstner, Royal Arena
Foto: Kasper Lilholm

Eksplosivt flammehav

Ukendt Kunstner vendte fredag den 12. maj 2023 tilbage og overraskede alle, da de sendte albummet ’Dansktop’ på gaden efter syv års pause. Et album der har høstet megen anerkendelse og som samtidig slog rekord for antallet af streams på 24 timer i Danmark på Spotify.  

Titelsangen var under aftenens koncert også et af aftenens brandvarme højdepunkter. Med en legende opbygning og et anderledes tekstunivers ”Baby, nu’ jeg dansktop // Ligesom Lille Per // Ligesom Pia Kjærsgaard og ligesom grisetæer” blev sangens klimaks udløst i et eksplosivt flammehav og euforisk energi. 

Men energien stoppede, da karismaløse udgaver af “Fastelavn”, ”Uden Dig” og ”Hele Dagen” fra samme album blev spillet i noget, der lød som en defekt tørretumbler, der siger den samme hakkede og irriterende lyd hele tiden. Det var forvirrende, og for at finde rundt i deres koncert, skulle man næsten bruge et kompas. 

Ukendt Kunstner, Royal Arena
Foto: Kasper Lilholm

Vi kæmper for at overleve

Til deres koncert i Aarhus skrev vores anmelder ”For mens Hans Philips tekster gør sig ganske godt, så er det Jens Ole McCoys imponerende, unikke og enestående lydunivers, der løftede koncerten”, og det samme gjorde sig også gældende fredag aften. Introen til ”Langt Væk” blev skrøbeligt fremført af McCoy, mens det ungdommelige publikum sørgede for teksten, indtil Hans Philip tog over og med sin hånd solidt plantet på mikrofonstativet sang med alle følelsers kraft. 

Med ’stille’ numre som ”Fucking Nummer” og ”Overleve” forsøgte duoen at sætte gang i fællessang, men ungdommen havde mere travlt med at hælde shotsrør og flade fadøl ned i svælget. Begge sange havde ikke meget gennemslagskraft bag sig, og som de selv synger, kæmpede man for at overleve – hvertfald under de to sange. Det var først ved sangen ”Stein Bagger (feat Sivas)”, at koncerten igen blev taget op på et utrolig højt niveau. Sivas’ besøg var ligeledes også det eneste, der gav mening og rent faktisk virkede af de i alt tre gæsteoptrædener.

Ukendt Kunstner er måske mest kendt for omkvædet i nummeret ”Neonlys”, og til aftenens koncert dirigerede Hans Philip publikum, som var de snoet om hans lillefinger. Publikum havde også Hans Philip om deres lillefinger, for inden koncertens sidste sang ”For Livet” snakkede han om livets op- og nedture heriblandt hvor meget publikum betød for ham. Hans stemme knækkede og øjnene blev fyldt med vand, og et ‘åhh’ fyldte arenaen. 

Koncerten med Ukendt Kunstner fredag aften i Royal Arena var fyldt med musikalske højdepunkter, men også elementer af tvivl og forvirring. Det blev aldrig helt tydeligt, hvad duoen ville sige med koncerten, og det virkede mest af til, at man har kastet det hele sammen lidt tilfældigt i en alt for poleret sammensætning. 

Men en ting er sikkert: Vi ses på den anden side.

Vil du se flere billeder af koncerten, kan du klikke lige her!

Ukendt Kunstner, Royal Arena
Foto: Kasper Lilholm

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her