Aitch sagde fuck til ekskærester og psykopater

Den 23-årige rapper, der med det borgerlige navn Harrison James Armstrong kommer fra Manchester, kom for alvor igennem i 2018, men det store danske gennembrud har endnu ikke været – endnu. 

Mens resten af Roskilde var til endnu en Tobias Rahim koncert, tog vi ned til Eos-scenen og oplevede rapperen Aitch.

For efter hans koncert på Roskilde Festival er det kun et spørgsmål om tid.  

Som skudt ud af en kanon fik han med ”Taste (Make It Shake)”, ”Strike A Pose”, ”Buss Down” og ”Wait” sat ild under den ellers våde jord, hvor urinstøven endelig havde fået lagt sig. Publikumsmængden var ikke stor (de var nok til Rahim), men dem der var til stede var vidne til en fremtidig superstjerne. 

Med en råstyrke så kraftig og en fuckfinger i vejret fik han Busta Rhymes til at ligne en amatør, der burde gå på pension. 

Artiklen fortsætter under billedet

Aitch @ Roskilde Festival 2023.

Vinder priser

Aitch er kendt for sin karakteristiske britiske rapstil og energiske optrædener, og dét var der lørdag aften på Roskilde Festival. Særligt under ”UFO” og ”War”, hvor særligt sidstnævnte blæste det hele omkuld. Det var måske også derfor, at Aitch vandt Best Hip Hop/Grime/Rap nummer ved BRIT Awards 2023 foran navne som Stormzy, Central Cee og Dave.

Selvom Aitch måske ikke er et navn, der er på alles læber i Danmark, er der en chance for, at du er stødt på ham, hvis du er typen, der surfer rundt på YouTube og lytter til musik. 

På den engelske radiostation BBC Radio 1 har Aitch sammen med Anne-Marie været inde og synge sangen “PSYCHO”. Den optrådte han også under aftenens koncert, hvor han bad alle om at tage en fuckfinger i luften og råbe ’fuck my ex’ gentagende gange. 

Selvom hans moshpit crew var med på præmissen, så manglede der alligevel noget. I sangen synger Anne-Marie et omkvæd inden Aitchs rapstykke kommer. Det manglende man under koncerten, for hans rap føltes malplaceret og uden opbygning, når man ikke hørte starten.

Artiklen fortsætter under billedet.

Aitch @ Roskilde Festival 2023.

Roskilde i sin hule hånd

Mellem to numre blev koncerten afbrudt, og et skilt på bagskærmen kom frem med teksten ’The concert is temporary paused. We will be back soon’. Om det skyldes Aitch vilde musik, hans ’ moshpit crew’ eller måske regnen er uvist, men det tog momentum ud af en ellers glimrende koncert.

Med ”Take Me Back To London”, “1989”, “Close To Home”, “Fuego” fik han etableret den vanvittige stemning, der er nødvendigt for at en koncert som hans kan virke – Og det gjorde det. Det var et dedikeret publikum, der ikke blot havde trodset regn, men også valgte Rahim på Orange fra, der stod troligt og kastede hænderne i vejret. 

Ord efter ord skinnede hans massive talent mere og mere, og særligt mod koncertens afslutning med numrene ”Rain” og ”Baby” havde han Roskilde i sin hule hånd. 

Lige dér, hvor han gerne ville have dem – og lige der, hvor han kommer til at have dem igen.  

Aitch @ Roskilde Festival 2023.

Se også

Savage Rose gjorde os til børn igen – de åbnede vore øjne og fik os til at se

Det var ikke bare sublime ørkenroser, der leverede en af dansk musiks fineste oplevelser på årets første forårsdag. Der var også tale om en poetisk trolddom, som lukkede selve lyset ind. Musikken var midlet, men kærligheden var målet. Den var til stede i hvert minut!

Aldrig har K.B Hallen været omfavnet af så meget kærlighed og karisma

Stemningen har aldrig været mere rolig, men samtidig så...

Nu har det modne publikum fået øjnene op for Dopha

Torsdag den 25. april dannede Musikhuset Aarhus intime Lille...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her