Maroon 5 var gaven, der blev ved med at give

Selvom der var fredag aften var afbrændingsforbud i Odense Kommune, så satte Maroon 5 ild under Tinderbox i halvanden time, med en hitparade der aldrig sluttede. 

Hit efter hit med “Moves Like Jagger”, “This Love”, “Stereo Heart”, “One More Night”, “Animals” og 2002-klassikeren “Harder To Breathe” blev koncerten skudt i gang med fællessang i den helt store skala. 

Med en blanding af energiske guitarriffs, dansede rytmer og fængende melodier fik de hele publikum til at danse og synge med på ”Payphone” og ”What Lovers Do”, hvor de var i stand til at skabe øjeblikke af intensitet og intimitet på samme tid. 

 Bedre blev det cirka halvvejs inde i koncerten, hvor Adam Levine og resten af bandet forsøgte sig med Prince’ “I Wanna Be Your Lover” og PJ Mortons “Heavy”. Det var forfriskende at høre bandet spille noget andet end deres egne sange. Netop deres egne senge har på diverse musikplatforme evne til at lyde utrolig ens, da de er minutiøst komponeret efter samme opskrift til at ramme radiokanalernes toplister. Netop det kan gøre dem lettere anonyme, men spillet i Tusindårsskoven lød de levende og med en musikalsk dybde og spændvidde, som kun kommer ved live versioner. 

Enkelte gange lød det til, at den velkendte Adam Levine falset sad fast, og så var der andre tidspunkter, hvor det hele virkelig gav pote. Den forholdsvis romantiske “Don’t Wanna Know” blev forvandlet til et funky up-tempo popnummer, og var et forfriskende pust.

Maroon 5, Tinderbox, TB23
Foto: Rikke Søgaard

Hoftevrid og musikalsk alsidighed

Mod koncertens afslutning var 2002-sangen  ”She Will Be Loved” en kikset akustisk affære, hvor Adam Levine fik sprøjtet lommefilosofi om hvor gammel sangen er, og hvor vildt det er, at dem på forreste række er yngre. Det tog evigheder, og må have været sjovt for den forreste række, men for de flere tusinde andre var det spild af tid.

Under “Girls Like You” blev den store bagskærm brugt til at vise musikvideoen til den populære sang, og det var forfriskende at se den blive brugt til andet end ligegyldige tekstbidder, lyserøde skyer og Adam Levines hoftevrid.

Koncerten sluttede med hittet ”Sugar”, hvor publikums eufori blev udløst i et eksplosivt klimaks af jubel og dans. Bandet skiftede ubesværet mellem forskellige genrer og fusionerede pop, rock og R&B på en helt unik måde. Deres repertoire spænder fra de tidlige hits til noget nyere materiale. Maroon 5’s musikalske alsidighed blev tydeligt på scenen fredag aften, og man blev mindet om, at selvom man måske ikke kan genkalde sig deres musik – så kan man med garanti synge med på det meste. 

Vil du se flere billeder af koncerten, kan du klikke lige her!

Maroon 5, Tinderbox, TB23
Foto: Rikke Søgaard

Sætliste

  1. Moves Like Jagger
  2. This Love
  3. Stereo Hearts
  4. One More Night
  5. Animals
  6. Harder to Breathe
  7. Lucky Strike
  8. Sunday Morning
  9. Payphone
  10. What Lovers Do
  11. Makes Me Wonder
  12. I Wanna Be Your Lover
  13. Heavy
  14. Maps
  15. Memories
  16. Don’t Wanna Know
  17. Daylight

Ekstranumre

  1. She Will Be Loved
  2. Girls Like You
  3. Sugar

Se også

Savage Rose gjorde os til børn igen – de åbnede vore øjne og fik os til at se

Det var ikke bare sublime ørkenroser, der leverede en af dansk musiks fineste oplevelser på årets første forårsdag. Der var også tale om en poetisk trolddom, som lukkede selve lyset ind. Musikken var midlet, men kærligheden var målet. Den var til stede i hvert minut!

Aldrig har K.B Hallen været omfavnet af så meget kærlighed og karisma

Stemningen har aldrig været mere rolig, men samtidig så...

Nu har det modne publikum fået øjnene op for Dopha

Torsdag den 25. april dannede Musikhuset Aarhus intime Lille...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her