Dodo & The Dodos var forrygende på Jelling Musikfestival

Koncerten med Dodo & The Dodos lørdag middag på Jelling Musikfestival var en fremragende måde at starten tredjedagen på. 

Tillad mig at sætte scenen. Det er lørdag, og klokken er 12:45. Solen skinner, og foran Store Scene på Jelling Musikfestival står hundredvis af unge mennesker, der stadigvæk bruger deres studiekort som ID.  

Hvis du skulle gætte på, hvilket band de ventede på, så vil jeg vædde med, at dit gæt garanteret ikke var 1986-bandet Dodo & The Dodos.

Men sådan var virkeligheden fredag middag, hvor det snart 40-årige band leverede en forrygende koncert. Her strømmede musikken, som alle efterskoleeleverne forældre er vokset op med – og måske derfor at de i dag var samlet foran scenen.

Lige fra koncertens første sange “Vi Gør Det Vi Kan Li”, “Gi Mig Hvad Du Har” til en sjældenhed “Den Store Kærlighed” var folkefesten ustyrlig helt fra start – på den gode måde. 

Dodo & The Dodos, Jelling Musikfestival 2023
Foto: Martin Fastrup

En glimrende afslutning

Selvom forsanger Dodo Gad, der med det borgerlige navn Maria Charlotte Gad fyldte 60 år i december sidste år, så har alderen ikke sat sine spor. Hun lyder stadigvæk forrygende, og det satte hun to tykke streger under ved “Re-Sepp-Ten” og megahittet “Vågner I Natten”.

Da guitarist og vokalist Jens Rud var fremme ved mikrofonen lød det til, at der var nogle lyd- og rytmepromblemer og resulterede i at “Penge” og “Pigen Med Det Røde Hår” ikke lød særlig godt. 

Mod afslutningen middagskoncerten blev den energifyldte “Bambi På Glatis” og den smukke “Sømænd af Verden” spillet. Det var en vidunderlig måde at starte tredjedagen på Jelling Musikfestival. 

Vil du se flere billeder fra koncerten, kan du klikke lige HER!

Dodo & The Dodos, Jelling Musikfestival 2023
Foto: Martin Fastrup

SETLISTE

  1. Vi Gør Det Vi Kan Li
  2. Hvis det blir
  3. Gi Mig Hvad Du Har
  4. Så’ Det Nok Sådan Det Er
  5. Giv Mig Skibene Tilbage
  6. Den Store Kærlighed
  7. Penge
  8. Re-Sepp-Ten
  9. Lev Livet Nu
  10. Pigen Med Det Røde Hår
  11. Vågner I Natten

ENCORE

  1. Bambi På Glatis
  2. Sømand af Verden

Se også

Savage Rose gjorde os til børn igen – de åbnede vore øjne og fik os til at se

Det var ikke bare sublime ørkenroser, der leverede en af dansk musiks fineste oplevelser på årets første forårsdag. Der var også tale om en poetisk trolddom, som lukkede selve lyset ind. Musikken var midlet, men kærligheden var målet. Den var til stede i hvert minut!

Aldrig har K.B Hallen været omfavnet af så meget kærlighed og karisma

Stemningen har aldrig været mere rolig, men samtidig så...

Nu har det modne publikum fået øjnene op for Dopha

Torsdag den 25. april dannede Musikhuset Aarhus intime Lille...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her