Alestorm spiller på Copenhell imens 1766 crowdsurfede under koncerten. Fotograferet af Helle Arensbak

Alestorm var pinefuldt, men festen var stor

Læs bedømmelse3 stemmer
2

Eftermiddagskoncerten med skotske Alestorm lignede et eksperiment, hvor man undersøgte, hvor dårlig musik man kan spille for folk samtidig med, at underholdningsværdien er i top. 

Lad mig sige det som det er. Alestorms musik er dårligt. Rigtig dårligt. 

Koncertens første sange ”Keelhauled”, ”Tresure Chest Party Quest” og ”Mexico” var på grænsen til tortur, og mens bandet lignede afdankede realitydeltagere, der i et desperat forsøg forsøgte at genfinde sig selv, var der alligevel et eller andet over dem.

Igennem koncerten virkede bandet overfladisk, men  deres koncert var en kæmpe fest. Der var hele tiden nogle, som crowdsurfede, og der var hele tiden nogen, der hoppede. Det var en fest, som man ikke ville gå glip af.

Den helt store fest var også at spore under coveret af Taio Cruz-sangen ”Hangover”. Musikalsk var der intet at finde, men antallet af crowdsurfende mennesker steg i takt med energien på scenen gik amok. Under koncerten med Alestorm hjalp vagterne 1.766 personer over hegnet på en time. Det svarer til næsten 30 personer i minuttet. 

Anmeldelsen fortsætter under billedet.

Alestorm spiller på Copenhell imens 1766 crowdsurfede under koncerten. Fotograferet af Helle Arensbak

Klapøje, piratskib og en and

Piratlydende i ”Magallan’s Expedition” lød godt, og endnu federe lød det på ”The Sunk’n Norwegian”, hvor selv folk på bakken var ved finde deres klapøje og piratskib frem. 

Jeg er helt med på, at der skal være lydprøver inden en koncert, men når lydprøverne fra Hades-scenen skal være så høj, at man nærmest lytter til to koncerter på samme tid, er der noget galt. Det er respektløst overfor det band, som spiller. Kom nu ind i kampen, Copenhell!

Koncerten sluttede med “Fucked with an Anchor” og “Shit Boat (No Fans)”, hvor publikum gik fuldstændig amok. Over ti personer crowdsurferede på samme tid, og det lignede, at festen foran scenen ingen ende ville tage.

Koncerten med Alestorm var musikalsk ikke noget at råbe hurra for, men den fest de skabte foran Helviti-scenen fredag eftermiddag var mindeværdig. Det var den oppustelig and på scenen også.

Setliste:

 1. Keelhauled
 2. Tressere Chest Party Quest
 3. Mexico
 4. Magallan’s Expedition
 5. The Sunk’n Norwegian
 6. Shipwrecked
 7. Hangover (Taio Cruz cover)
 8. Alestorm
 9. P.A.R.T.Y
 10. Tortuga
 11. Drink
 12. Pirate Metal Drinking Crew
 13. Fucked with an Anchor
 14. Shit Boat (No Fans)

Vil du se flere billeder fra koncerten, kan du klikke lige HER!

Alestorm spiller på Copenhell imens 1766 crowdsurfede under koncerten. Fotograferet af Helle Arensbak
Alestorm, Copenhell, 170622
Læs bedømmelse3 stemmer
2