Selma Judith var bedst alene

Selma Judith er endnu ikke et alment kendt navn i dansk musik, men fredag eftermiddag fik de mennesker der befandt sig ved Prxjects Stage på Heartland Festival en smagsprøve på en af danmarks fremtidige musikstjerner.

Med sin luftige vokal, der både bevægede sig igennem de bløde R&B rytmer og intense lyriske tekster, fik fantasien frit løb, da den kun 23-årige Selma Judith begyndte at synge.

Hun startede ud med et cover af sangen “Cellophane” af FKA twigs. Hun advarede, at det desværre ville komme til at lyde lidt råt, da hun havde glemt sine strenge, men i denne konstellation var råt overraskende fedt. Omringet af høje bøgetræer, skinnende Mercedes logoer og en folkemængde så langt øjet rakte kunne det ikke have været mere passende. Prxjects Stage kunne i hvertfald ikke rumme flere menneskere.

Den harpespillende sangerinde har endnu ikke mange sange i bagagen, men alligevel har hun lavet sange om kærlighed, ensomhed og hengivenhed. Hendes band tilsluttede sig hende på scenen efter første nummer, og her ændrede lydbilledet sig en smule. Selma Judith lød bedre, da det kun var hende og harpen. Der producerede hun en lyd, som skiller hende mere ud fra resten af den danske upcoming musikscene.

Selma Judith, Heartland Festival, Prxjects Stage
Foto: Kent Rasmussen

En lys fremtid

Prxjects Stage er en lille område gemt væk blandt bøgetræer og søerne ved Egeskov Slot. Området er sponsoreret af Mercedes-Benz, og normalt er Mercedes biler lækre og lukrative, men lyden ved området var langt fra dette. Når Selma Judith snakkede skrattede lyden, men når hun sang, så var lyden heldigvis god.

På Spotify har Selma Judith tre sange der sammenlagt har lidt over 480.000 afspilninger. Èn af dem er “Kind of Lonely”, som udover at være hendes mest populære sang, også var den sang, der var den store folkemængdes favorit. Selma Judith var tydeligvis nervøs, men godt 20 minutter inde i koncerten faldt hun til ro, og spillede rigtig godt. Det ødelagde desværre flowet i sangene, når hun fniste midt i en sætning. Om det var fordi, at hun bare var utrolig glad, eller om det var bevist, at hun reagerer på publikums larm var ikke til at se.

Fremtiden virker lys for Selma Judith, og man kan ikke betvivle hendes lyriske talent og vellydende vokal. Med erfaring skal nerverne nok komme under kontrol, og med den folkemængde hun tiltrak på Prxjects Stage på Heartland, så vil de ikke undre os, hvis hun når at melde udsolgt til hendes koncert i Lille Vega den 18. oktober 2019.

Selma Judith, Heartland Festival, Prxjects Stage
Foto: Kent Rasmussen

Vil du se flere af Kents billeder fra det tætpakkede område, så kan du klikke lige HER!

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her