Kris Kristofferson, Heartland Festival, Greenfield Stage
Foto: Kent Rasmussen

Kris Kristofferson & The Strangers – Plejehjemsdisko på Heartland

Den 82-årige Kris Kristofferson besøgte lørdag den 31. maj Heartland Festival, hvor han indtog den store Greenfield Stage sammen med bandet The Strangers. 

Koncerten startede ud med tekniske problemer med lyden og en knap så frisk Kris Kirstofferson. De første sange var plaget af en så lav vokal, at man nemmere kunne høre bandet, som sang kor. Først ved aftenens tredje sang – den populære “Me and Bobby McGee” – begyndte der at komme liv i ham, og man kunne begynde at høre, hvilke ord han sang. 

Mellem hver sang afsluttede Kris Kristoffersen med et stort “Thank you!” og et varmt smil, men det var også de momenter, hvor han nemmest kunne høres, og hvor han bevægede sig mest. I hvertfald gennem den første halvdel af koncerten.

Der var i aftenens performance flere covers af sange af Merle Haggard. Man kan gisne om, at dette hænger sammen med, at bandet The Strangers spillede med Merle Haggard igennem en årrække. Under sangene “Okie from Muskogee” og “Sing Me Back Home” var det bandets violinist Scott Joss, som sang, hvilket satte Kris Kristoffersen tilbage i en rolle som korsanger. Disse sange fremstod som nogle af koncertens højdepunkter, da Scott Joss leverede en klar, blød vokal.

Kris Kristofferson, Heartland Festival, Greenfield Stage
Foto: Kent Rasmussen

Som sol mellem skyerne

Kris Kristofferson livede op under Sunday Mornin’ Comin’ Down, og her kom puplikum rigtigt med. Der blev grinet over tekstens lyrik både på scenen og de mange fremmødte, som trodsede det kolde, mudrede vejr for at se countrystjernen. Her kunne man, ligesom under sangen “The Pilgrim – Chapter 33”, fornemme den famøse stemme og karisma, som dengang etablerede og gav Kris Kristofferson den legendestatus, han har i dag. Det er i sig selv et stort navn at trække til Heartland.

Der er ingen tvivl om, at Kris Kristensson har været med til at forme countrymusikken, men efter mere end 50 år i musikbranchen, bør kan måske overveje, om punktummet skulle sættes. Gennem hele koncerten kunne man nemt mærke hans store passion for musikken og hans glæde ved optræde. Dog har alderesn sat sit præg, og det går desværre udover helhedsoplevelsen.

Man siger, at nogle vine kun bliver bedre med alderen, men selvom Kris Kristofferson er en ædel årgang, så går det smagsmæssigt ikke så godt længere.

Koncerten var stærkt præget af, at showets hovedperson er oppe i årene. Den egnede sig mest til, at man kunne sidde i nogle stole og slappe af, i stedet for at stå i mudder til anklerne og fryse. Der var simpelthen ikke nok energi eller gang i Kris Kristofferson og bandet til, at man kunne holde varmen. 

Ingen tvivl om at en legende fredag aften gæstede Heartland Festival på Fyn, men måske var det bedst, hvis det blot blev ved det.

Kris Kristofferson, Heartland Festival, Greenfield Stage
Foto: Kent Rasmussen

Vil du se flere af Kents billeder fra koncerten, så kan du klikke lige HER!