Gutter Island, Gutter Island 2018
Foto: Helle Arensbak

Galleri: Sikke en fest på Gutter Island

Vil man have fuld valuta for armbåndet på Gutter Island skal man ‘go with the flow’ og gå all in som en sand gutter. Man skal være med på rodeo-tyren, spise morgenkomplet fra Skinkekutteren og nyde en kold fadøl i timen. Mindst!

Ved koncerterne må man gerne kaste sig ud i en stage-dive eller måske en omgang crowdsurfing. Selv om folk er ret fulde, så er der ingen, der bliver tabt af mængden. Alle, der forsøger sig, får en tur.

De mange koncerter spænder vidt inden for garagerocken. Vi oplever alt, fra det hårde med reminiscenser fra Black Sabbath over til The Shadows med svensk kant. Det er svært at please alle, men publikum møder op og udviser stor kærlighed til bandet, selv om det måske ikke er deres kop te. Det er beundringsværdigt og ekstremt underholdende. Et par seje kvinder slog også et smut forbi og viste flaget med Baby in Vain – og her blev fotografen dog noget udfordret på lyset og på lyden.

Dagens og måske hele festivalens stærkeste performance blev leveret af to granvoksne og meget sympatiske knægte samt en far på lyd. The Picturebooks slog et kæmpe hul i forståelsen og stortrommen for deres kærlighed til musikken. Vega – glæd jer til dette særlige tyske besøg i nær fremtid. Her var international kant og tunes på højt plan. Det er rart at blive forkælet af en klassebooking på scenen i det fri.

Gennem tre dage har jeg kigget mig omkring på Gutter Island. Jeg har nydt at lade fletningerne falde og give mig selv fri til at nyde udelivet, musikken og en øl i ny og næ. Gutter er noget for sig. Det er nemt at se hvorfor de mange gæster har taget turen til Masnedø Fort. De kommer for The Gutter feeling og jeg har fotograferet nogle af dem til mindebanken. Ingen steder får man serveret så far out sceneshows eller muligheden for at stå så tæt på musikerne. Jeg savnede dog Hollændersvinget fra Bøgeskoven med deres vidunderlige fritter og varierede streetfood. Måske er fotografen blev for forvent fra de store festivaler?

Når nu fortet ikke blev brændt ned, (det rygtes at et band forsøgte) fik blæsten derimod travlt. Den hev og sled i telte, hegn og kjoleskørter, og det blev et ombrust punktum. Nattens surprise-koncert med tyrkiske The Ringo Jets fik sat et hårdtslående punktum med kvindelig trommeslager i leopardshorts og med høj klasse. Koncerterne på teltscenen var klart den bedste kulisse og helt i Gutterånden sluttede jeg glorværdigt af med at overvære en ægte Gutterslammer i Skinkekutteren. Det er intet mindre end en Fernet Branca og et slag med en grillpølse på kinden.

Jeg må indrømme, at jeg er hooked og stadigvæk har meget at lære om at være en Gutter, så jeg kommer gerne retur om to år. Det er spændende hvor festivalens styregruppe er på vej hen. Vil Gutter Island blive større med mere PR og stor dækning eller skal den forblive en forstørret og eksklusiv havefest for 800 gæster? Det må tiden vise. Men for gutter da – sikke en fest vi har haft – nu i nat !!!