Foto: Steffen Jørgensen

Hedegaard + Special Guests – Regnvejrsrave

Elektronisk musik i dagslys er en svær disciplin, men Hedegaard stod distancen lørdag eftermiddag på Smukfest, hvor der blev danset i regnen til tunge beats og popbaskere.

Hvis jeg blev bedt lavet et miks af nogle af de tungeste, elektroniske baskere pt., ville jeg gå til den 30-årige Randersianer Rasmus Hedegård Sørensens sætliste fra hans koncert på Smukfest lørdag eftermiddag. Her kastede han nemlig rundt med beats sammen med en flok kunstnere, der gæstede hans show og akkompagnerede ham med vokaler.

Showet startede med nogle af de remixes, der i starten af dette årti gjorde Hedegaard til en velkendt kunstner i både Danmark og resten af verden. Numre som “Move Bitch”, “Thrift Shop” og selvfølgelig Dr. Dres “The Next Episode”, der er blevet afspillet på YouTube flere 100 millioner gange.

Herefter fik Hedegaard et kort visit af Stine Bramsen til nummeret “Keep Dreaming”, som de har lavet sammen, og Bramsens egen “Prototypical”. Herefter kom hitmageren Skinz ind til et lille nedkog af sine største hits, hvilket udløste fællessang og fest, mens solen endnu skinnede ned over Bøgeskoven.

Ingen Hedegaard uden Brandon Beal. Makkerparret har arbejdet sammen i årevis og optrådt sammen, selv da ingen vidste, hvem Brandon Beal var. Jeg husker at have crashet scenen til deres optræden på Sankt Hans Torv til Distortion i 2012. Undskyld for dét forresten. Nå, men mange numre har Hedegaard og Beal lavet sammen, og de fleste af dem blev præsenteret for Smuklingerne, mens regnen begyndte at sile ned. “Smile & Wave”, “Side Bitch Issues”, “Golden” og “Twerk It Like Miley” blev rappet af amerikaneren, hvis energi var ekstremt smittende. Mens ildflammer skød op i luften, hoppede Beal rundt som en gal og fik gejlet de regnvåde gæster op.

Selvom de fleste kender Hedegaard for hans populære popbaskere, er han som DJ ekstremt stærk. Det så vi, da han spillede på Magicbox forrige år, og det fik Smuklingerne at føle, da han den sidste halvdel af koncerten skruede på knapperne alene og viste, at han er en festmager af karat.

På få minutter havde han kastet Yellow Claws “Do You Like Bass” sammen med Skrillex’ remix af Kendrick Lamars “Humble”. Det toppede han så af med et stykke Vini Vici-trance og startede hoppefesten med “Whistle” af 4B. Alt sammen kvalitetsmusik, der blev smasket i hovedet på publikum sammen med regndråberne.

Den regnvåde jord blev begravet i konfetti, da Hedegaard lukkede festen på en optempo-version af hittet “Happy Home” med Lukas Graham på vokal. Man kan drille Randers for mange ting, men den langhårede DJ fra egnen er der ikke en finger at sætte på. Herfra håber jeg på at se ham lukke Bøgescenerne snart.

Hedegaard + Special Guests
Foto: Steffen Jørgensen