Hedegaard + Special Guests – Regnvejrsrave

Elektronisk musik i dagslys er en svær disciplin, men Hedegaard stod distancen lørdag eftermiddag på Smukfest, hvor der blev danset i regnen til tunge beats og popbaskere.

Hvis jeg blev bedt lavet et miks af nogle af de tungeste, elektroniske baskere pt., ville jeg gå til den 30-årige Randersianer Rasmus Hedegård Sørensens sætliste fra hans koncert på Smukfest lørdag eftermiddag. Her kastede han nemlig rundt med beats sammen med en flok kunstnere, der gæstede hans show og akkompagnerede ham med vokaler.

Showet startede med nogle af de remixes, der i starten af dette årti gjorde Hedegaard til en velkendt kunstner i både Danmark og resten af verden. Numre som “Move Bitch”, “Thrift Shop” og selvfølgelig Dr. Dres “The Next Episode”, der er blevet afspillet på YouTube flere 100 millioner gange.

Herefter fik Hedegaard et kort visit af Stine Bramsen til nummeret “Keep Dreaming”, som de har lavet sammen, og Bramsens egen “Prototypical”. Herefter kom hitmageren Skinz ind til et lille nedkog af sine største hits, hvilket udløste fællessang og fest, mens solen endnu skinnede ned over Bøgeskoven.

Ingen Hedegaard uden Brandon Beal. Makkerparret har arbejdet sammen i årevis og optrådt sammen, selv da ingen vidste, hvem Brandon Beal var. Jeg husker at have crashet scenen til deres optræden på Sankt Hans Torv til Distortion i 2012. Undskyld for dét forresten. Nå, men mange numre har Hedegaard og Beal lavet sammen, og de fleste af dem blev præsenteret for Smuklingerne, mens regnen begyndte at sile ned. “Smile & Wave”, “Side Bitch Issues”, “Golden” og “Twerk It Like Miley” blev rappet af amerikaneren, hvis energi var ekstremt smittende. Mens ildflammer skød op i luften, hoppede Beal rundt som en gal og fik gejlet de regnvåde gæster op.

Selvom de fleste kender Hedegaard for hans populære popbaskere, er han som DJ ekstremt stærk. Det så vi, da han spillede på Magicbox forrige år, og det fik Smuklingerne at føle, da han den sidste halvdel af koncerten skruede på knapperne alene og viste, at han er en festmager af karat.

På få minutter havde han kastet Yellow Claws “Do You Like Bass” sammen med Skrillex’ remix af Kendrick Lamars “Humble”. Det toppede han så af med et stykke Vini Vici-trance og startede hoppefesten med “Whistle” af 4B. Alt sammen kvalitetsmusik, der blev smasket i hovedet på publikum sammen med regndråberne.

Den regnvåde jord blev begravet i konfetti, da Hedegaard lukkede festen på en optempo-version af hittet “Happy Home” med Lukas Graham på vokal. Man kan drille Randers for mange ting, men den langhårede DJ fra egnen er der ikke en finger at sætte på. Herfra håber jeg på at se ham lukke Bøgescenerne snart.

Hedegaard + Special Guests
Foto: Steffen Jørgensen

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her