Tom Jones startede lørdagsfesten

Klædt i blå, mønstret habitjakke indtog Tom Jones lørdag eftermiddag Smukfests Bøgescene. Den 78-årige silverfox fik hurtigt charmeret sig ind i hjerterne på det tømmermændsramte publikum.

Som fin vin

Det er otte år siden, walisiske Sir Thomas John Woodward sidst gæstede Smukfest. Meget kan ske på otte år, men jeg må blot erkende, at den garvede sanger fortsat ældes som fin vin. Hans karakteristiske røst er stadig kraftfuld, og Jones kan stadig holde lange, flotte toner. Der er absolut ingen træthed at spore.

Jones var gennem hele koncerten veloplagt og smilende, og med et velspillende all man-band fik han hurtig sat gang i en soulet popfest.

“Burning Hell” åbnede ballet, der skulle vise sig at blive en charmerende blanding af Elvis- og Las Vegas-anekdoter, velkendte hits og obligatoriske kvindehvin. Jones mestrer absolut balancen mellem snak og sang, hvilket gav en god dynamik til koncerten.

Tom Jones, Smukfest, Smuk18
Foto: Lasse Lagoni

Flyvende undertøj og ung kærlighed

Vi skulle ikke mange numre ind i koncerten, før “Sexbomb” udløste det foreløbigt største jubelbrøl. Nummeret blev indledt med en soulet, nedtonet intro. Der gik dog ikke længe, før tempoet blev skruet i vejret, og straks føg flyvende BH’er gennem luften. Jones’ fjogede grin og skæve smil bag det grå skæg vidnede om, at han tilsyneladende endnu ikke er blevet træt af den del af showet.

Storhittet blev efterfulgt af en lun fortælling om en unge pige, Tom Jones mødte i 1955. Han var blot 15 år gammel, men blev så dybt betaget af denne pige, at han måtte “tættere på”, som han udtrykte det. Pigen hed Melinda Rose Trenchard og “we got married”, sagde Jones til publikums store jubel. Parret var gift i 59 år indtil Melindas død i 2016. Jones afsluttede anekdoten med nummeret “Take My Love (I Want To Give It)”, der smukt hyldede hans afdøde kone.

En blandet skare

Selvom gennemsnitalderen nok har hørt til i den højere ende af skalaen til eftermiddagens koncert, var den yngre del af Smukfest-segmentet dog stadig fint repræsenteret. Bevares, der var ikke mange af Kærlighedens ciderkejsere at spore, men det var tydeligt, at Jones’ evergreens trods alt også vækker de yngre generationers interesse.

Den sidste halvdel af koncerten bød på flere store hits, hvor “Delilah”, “It’s Not Unusual”, Jones’ udgave af “You Can Leave Your Hat On” samt “What’s New Pussycat” fik publikum til at synge, huje og klappe taktfast.

Med “Kiss” afsluttede Prince-hyldesten en charmerende eftermiddagsforestilling, der slog fast med syvtommersøm, at alder absolut ikke behøver at stå i vejen for fremragende showmanship.

Tom Jones, Smukfest, Smuk18
Foto: Lasse Lagoni

Lasse har som altid taget flotte billeder. Du kan se dem HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Cecilie Dollerup Ertmann
Cecilie Dollerup Ertmann
Selvudnævnt popsvin med stor forkærlighed for Beyoncé og Lady Gaga. Synger i badet men kun på amatørbasis.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her