Solid performance af Eminem på Orange

Det var ikke den største koncert i Roskilde Festivals historie, men den koloenorme menneskemængde gik tilfredse fra den længe ventede koncert med Eminem onsdag aften.

Allerede halvanden time før koncertstart var der mange mennesker foran den ikoniske Orange Scene på Dyrskuepladsen i Roskilde. Selv Roskilde Festival selv havde bedt publikum komme i god tid. Da klokken slog 22, gik folk på tværs henover siddende menneskemængder for at komme tættere på. Det var simpelthen umuligt at gå udenom mere.

Klokken 22:30 sharp gik Marshall Bruce Mathers III aka. Slim Shady aka. Eminem på scenen. Med præcis samme sætliste, som han har kørt i en måned, stillede han sig op med en tilbagelænet attitude og åbnede ballet med “Medicine Man” efterfulgt af “Won’t Back Down”.

For én, der ikke er decideret fan af Eminem, var det en tung opstart. Syvende nummer var nyklassikkeren og viralhittet “Rap God”, hvor rapperens skarpe tunge og hurtige rim fik pladsen til at juble af ren imponade. Han når stadig ikke Ludacris til knæene, men linjerne sad lige i øjet.

Med korte versioner af “Sing For The Moment” og “Like Toy Soldiers” kom der en stille session, før Mathers og hypeman Mr. Porter tog publikum en tur ned ad Memory Lane med numre fra de første plader fra “Just Don’t Give a Fuck” over i “Criminal” og sluttede med “Walk On Water” fra seneste album Revival.

Eminem, Roskilde Festival, RF18, Orange
Foto: Lasse Lagoni

Undervejs var verdensstjernen energisk, sjov og karismatisk. Hans energi var i top, og det klædte showet godt, at han ikke bare prøvede at stå i baggrunden, levere sine ting og gå med sin hyre. Jeg kan ikke forklare, hvorfor jeg havde den frygt. Men jeg frygtede også en aflysning, selv da han var gået på scenen.

Den talentfulde Skylar Grey gav den som Dido og Rihanna denne aften og sang de kvindelige vokaler på hitsene “Stan” og “Love The Way You Lie”. Publikum gik amok i fællessang, men der var ikke meget plads til at vugge med til musikken i midten af menneskemængden. Det tog toppen af en ellers fin koncert.

Efter at have spillet “River”, der er lavet i samarbejde med Ed Sheeran, går Eminem og Mr. Porter hit-amok på publikum. “The Monster” kommer før “My Name Is”, “The Real Slim Shady”, “Without Me” og til sidst “Not Afraid”, inden “Lose Yourself” selvfølgelig blev spillet som ekstranummer.

Det kan være rigtig svært at være til så stor en koncert og stadig føle, den er nærværende. Det var Eminems show onsdag aften på Orange. Men intimiteten og tætheden rapper og publikum imellem manglede. Jeg kunne undgå at stå og tænke, at jeg gerne ville have set ham optræde i f.eks. Den Grå Hal. Det havde klart gjort noget for stemningen. Også, at man ikke stod så tæt, men det er vilkårene, når alle på pladsen er kommet for at se giraffen.

Sætlisten var for mit vedkommende lidt for anonym i perioder, og jeg savnede klart noget gammelt, rowdy, dumt Eminem på den sætliste. Men performance var der intet at sætte på. Overhovedet.

Eminem, Roskilde Festival, RF18, Orange
Foto: Lasse Lagoni

Se resten af billederne fra koncerten lige HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her