James Blunt, Jelling Musikfestival, Scenen
Foto: Lasse Lagoni

James Blunt – Den perfekte Jelling-åbner

Årets Jelling Musikfestival blev åbnet af en glad og entusiastisk James Blunt, der trak masser af både unge og gamle.

Britiske James Blunt er 44 år gammel, men omfavner åbenbart både børn og voksne. Således var de fleste af festivalgæsterne på årets Jelling vandret fra nyopslået telt og ølbong op for at høre poprock.

Torsdag aften lidt over syv kom han på scenen iført forvasket t-shirt, jeans og en guitar mere smadret end trøjens print. Sammen med sig havde han en guitarist, bassist, (dansk) trommeslager og keyboard-spiller. Med fine uptempo-sange fik han gang i de fremmødte og trak endnu flere til.

Vi kender sangeren bedst fra monsterhittet “You’re Beautiful” fra midt-00’erne, men over de seneste år har sangeren også haft hits, som de unge på festivalpladsen kendte vældig godt. Selvom størstedelen af dem er født på den forkerte side af det her årti.

Dog valgte den kække fyr at joke med, at “You’re Beautiful” slet ikke var på setlisten, fordi “I’ve already got your money”. Men ligesom med sangene “Wisemen”, “1973” og “Goodbye My Lover” var den også på listen og resulterede i voldsom jubel efterfulgt af fællessang.

Som sagt var mange på de forreste række i gymnasie/efterskole-alderen, men med samarbejder med bl.a. Robin Schulz har Blunt fanget det yngre publikum med elektroniske toner og sommer vibes.

Her kort tid efter koncerten er den dog næsten allerede glemt igen. Små glimt og momenter var værd at gemme og huske tilbage på, men for de fleste mindede det her mest om en bucket list-koncert, som man deltager i for at kunne krydse kunstnernavnet af bagefter.

Det skal dog ikke tage noget fra Blunt og band, der spillede lige præcis, som de skulle. Poprocken havde en fin virkning på stemningen, og Jelling blev åbnet på næsten perfekt vis.

James Blunt, Jelling Musikfestival, Scenen
Foto: Lasse Lagoni

Du kan se resten af Lasses billeder HER.