MHD, VEGA
Foto: Martin Kleisberg

Viralhittet MHD lever up til hypen

Den franske rapper MHD lagde Vega ned til en times højintens koncert lørdag aften, hvor han blev båret på hænder og fødder af publikum.

Kendt for sine “Afro Trap”-hits i ni dele – fra første “La Moula” og til seneste “Faut Les Wet” – har den franske Mohamed Sylla på kun to år skabt sig et navn i hiphop-verden med svedige, afrikansk-inspirerede beats og rap på modersmålet.

Og rygtet om MHDs talent havde tydeligvis også floreret i København og omegn, for Store Vega var udsolgt denne storm- og regnfulde lørdag aften. De fremmødte var klar på fest og gik helt amok fra første øjeblik, da lyset i salen slukkede, og aftenens DJ satte netop seneste del af “Afro Trap”-sagaen på. Der blev hoppet, danset, moshet og sunget med, alt imens mindst 200 telefoner lyste salen op for at fange hittet og aftenens hovedperson på hjemmevideo.

Den lille, lyshårede fyr blev båret frem af de dedikerede fans, der allesammen virkede til at være helt med på alt det franske, idet de både kunne synge med på de franske gloser og responderede på Syllas snak mellem numrene. Selv var mit skolefranske sat på prøve, men fest er et internationalt sprog, som de fleste forstår. Og stemningen var intens på et niveau, jeg sjældent før har set i Store Vega.

MHD, VEGA
Foto: Martin Kleisberg

Det må være noget af en omvæltning for Sylla, der, indtil han fik succes på YouTube tilbage i 2015, levede af at levere pizzaer, nu at turnere Europa tyndt og opleve sådan en opbakning i ikke-fransktalende lande. Men sammen med sine to hypemen og DJ virkede han som én, der havde stået på store scener i årevis. Han havde publikum i sin hule hånd og leverede højt niveau i mikrofonen.

Desuden formåede han at tease under hele koncerten for sit største hit, “Afro Trap part 3 – Champions League”, ved at synge “Copenhague c’est la Champions League, Copenhague c’est la Champions League” flere gange – iført et stykke FCK-merchandise i form af en t-shirt med et hvidt outline af Københavns skyline og “KØBENHAVN” skrevet med store bogstaver henover.

Tilhørsforholdet til den danske fodboldklub er lidt sjov. Nummeret “Champions League” er nemlig blevet spillet flere gange i Telia Parken i forbindelse med netop Champions League-kampe. Desuden er aftenens opvarmer, danske Icekiid, også kendt FCK-fan.

Efter en god halv times tid med højt tempo, tog MHD den ned i tempo og havde en fest med at invitere seks mennesker på scenen for at lade dem hver især danse til en lille acapella-snas af “Afro Trap part 4 – Fais Le Mouv”. Det hele filmede Sylla og lagde på sin snapchat undervejs. Generelt var telefonerne meget fremme, også fra de optrædende, under koncerten. Alt blev dokumenteret.

MHD, VEGA
Foto: Martin Kleisberg

Kulminationen på denne her kælen for den københavnske klubs fans, som der efter sigende også skulle være en del af til aftenens koncert, kulminerede, da “Champions League” blev spillet som første af to ekstranumre, og MHD kom tilbage på scenen iført den klassiske, hvide Adidas-trøje, som Ståle Solbakkens tropper betræder græstæppet på landets nationalstadion i. Selvfølgelig med MHD og nummer 10 på ryggen.

Man kan så spørge sig selv, om han så ikke burde nøjes med at rappe “Europa League” i disse tider.

Sidste nummer blev singlen “Bravo”, som udkom tidligere på året, og med ét var en times koncert gået, hvor de mest solide numre fra sidste års selvbetitlede debutalbum og alle ni “Afro Trap”-numre var blevet fyret af. Hver og ét modtaget af publikummerne som om, det var det allervildeste hit af dem allesammen.

Talentet og hypen er ikke til at tage fejl af, og den kæmpe fest, jeg havde forventet, blev indfriet – og lidt til.

MHD, VEGA
Foto: Martin Kleisberg

Du kan se resten af Martins fede billeder HER.