Superloader, Johan Olsen

Superloader feat. Johan Olsen – Energisk dansk toprock i topform

Superloader kommer som et nyt projekt fra forsanger i det tidligere Black City, som stjal de danske rockelskeres hjerter med energisk rock på numre som ‘Summertime’ og ‘The One You Sacrifice’.

I januar gav vi her på siden Bjørn Poulsen og Superloaders debutalbum Travel In Time fire stjerner. I dag er de så klar med en ny single, som får besøg fra en af den danske rockscenes mest ikoniske stemmer. Johan Olsen fra Magtens Korridorer bidrager med vokal på et vers og duet på kontraststykket i sangen Water Under The Bridge.

Fra første sekund kan man mærke energien i sangen. Der er knald på, men uden at det bliver voldsomt. Det er et meget melodisk stykke musik, som på visse punkter minder om Black Citys ‘Every Night’. Bjørn Poulsens stemme er dog fra første strofe mindre voldsom at høre på, i forhold til hvordan det gik for sig for fem år siden. Han lyder mindre besværet i stemmelejet, meget mere… rar?

Johan Olsens vers er på dansk, selvom resten af nummeret bliver sunget på engelsk. Jeg er stadig i tvivl om, hvad jeg tænker om det. Jeg elskede Nephews blanding af dansk og engelsk dengang, men har det på en anden måde, når en featuring insisterer på at være på et andet sprog end resten af nummeret. På samme måde da L.O.C. lavede musik med legenden TechNine eller WC, hvor han selv rappede på dansk og så blev afbrudt af ægte west coast.

Det er forresten ikke første gang, Johan Olsen leverer danske strofer på et engelsk nummer. Den lavede han også, da han for et årti siden hjalp Volbeat på ‘The Gardens Tale’.

Derudover er det ikke en finger at sætte på de to herrers vokale performance. Det hele spiller – og Water Under The Bridge er et rocknummer i topform, som sagtens kunne blæse ud af radioen, mens man sidder på sin altan i solskinnet med tæerne ud over kanten og bare nyder livet for en kort stund.

Superloader, Johan Olsen