Gnags, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni

Gnags – Vilde fuldvoksne kaniner

Alle burde være vokset op med “Vilde Kaniner” og de mange andre hits, som Gnags har lavet i årenes løb, for det er dansk musikhistorie. Det er dansk musik, når det er bedst.

Efter gårsdagens voldsomme oplevelse ved Rytmescenen under Kim Larsens koncert, så det ud til, at security havde styr på alle inden det folkekære band trådte ud på scenen fredag aften.

Det var da også det ældre publikum, der primært befolkede pladsen foran Rytmescenen, men derfor skal det ikke betyde, at de unge festivalgængere ikke nyder gammel dansksproget musik. For de få unge mennesker, der var mødt op, festede mindst lige så meget, som Gnags selv.

En fest, som er fuld berettiget. Peter A.G. betræder en scene med en selvtillid og energi, der sjældent er set i Bøgeskoven. Der er bestemt en grund til, at Peter A.G. og Gnags har kunnet levere et show siden 1966.

Med endnu en rund fødselsdag som band lige om hjørnet, havde Gnags alligevel en del at bevise i dag. Der er nemlig en tendens til, at mange bands vælger at fortsætte karrieren, selvom de burde være gået på pension. Sådan ser det heldigvis ikke ud hos Gnags, der aldrig har været længere fra et plejehjem end til Smukfest 2015.

En fast hånd dryssede hit efter hit efter hit ud af højtalerne. Der blev da også sunget med på “Slingrer Ned Ad Vestergade”, “Mr. Swing King”, “Rytmehans” og selvfølgelig, “Under Bøgen”.

For det var med dagens sidste svage solstråler under bøgetræerne, at Gnags endnu engang beviste, hvorfor de stadig er et af Danmarks bedste dansksprogede bands; også selvom, at størstedelen af bandet er gråhåret.

Det grå hår giver bare bandet en endnu mere karisma, samtidig med, at det viser, at de har masser af år og livserfaringer bag sig – og så længe Peter A.G. stadig vælger at have langt hår, betyder det vidst også, at de ikke planlægger at stoppe deres egen rytmehans lige foreløbigt.

Men stoppe blev de nødt til, efter halvanden time, hvor scenen skulle gives videre til den næste kunstner. Inden da kunne publikum dog nyde lyden af en bongotrommesolo, som vi her på Poplish synes burde være et fast indslag i alle koncerter.

Gnags sørgede bestemt for, at alle gik derfra med et kæmpe smil og et af deres mange hits på hjernen. Præcis som til en rigtig god festivalkoncert.

Hør Gnags’s største hits HER
Se de mange fede billeder fra koncerten HER

Gnags, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni