Avicii, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Steffen Jørgensen

Avicii – Anden gang var heller ikke lykkens gang

Hør nu her, bror lort. Du skal ikke bare komme og spille alle dine og andres hits, som alle Smuklingerne allerede har voldspillet på deres anlæg i lejrene. Mix it up, for Christs sake!

For anden gang på bare to år var skoven bøg-til-bøg-proppet med festivalgængere, som iført knæklys fra top til tå var klar til at holde Ibiza-party med en lyshåret ung svensker, som på bare fire år er blevet en af verdens største stjerner. Og alle de bange anelser, jeg havde, da jeg så, at Smukfest annoncerede manden IGEN, blev desværre til virkelighed fredag aften.

Modsat mange andre DJs, så har Tim Bergling aka Avicii haft en del held med at få sine sange i rotation på verdens radiokanaler, hvilket kun gør det nemmere for ham at få folk i gear, når han skal hive sin fede hyre hjem ved at lukke Bøgescenerne igen.

Og ligesom forrige gang, så kom den kære herre med masser af fedt lysshow og røg og ild, men han glemte, at han er ansat til at være DJ og ikke jukebox. Der skal mikses numre, til hans fingre bløder, så han leverer noget andet end de beats, vi allerede har hørt. For det er der ingen grund til at betale millioner for at opleve, Smukfest.

Selvom mange af Smuklingerne så ud til at have en fest, så var vi også mange, som stod og ventede på, at der blev skruet en tand op. Jo, David Guettas ‘Dangerous’ er god, men du er ikke David Guetta. Hvis du skal spille andres numre, så gør dem til dine egne og MIX musikken istedet for at stå og ligne en fyr med spasmer i venstre arm (for Avicii var vitterligt manden med den vildeste basarm under koncerten – den var konstant i bevægelse og aldrig nede og røre pulten).

En anden ting, jeg ikke forstår, er de visuals, som svenskeren havde med sig. Den otte meter høje pult og skærmen bag Bergling viste ofte smukke billeder af natur og GoPro-optagelser af en, som mountainbiker gennem skoven eller skydiver. Hvis altså ikke lige den havde travlt med at tekste sangene – i tilfælde af, at folk ikke kunne huske dem i deres shotsbranderter.

Men et af de mest afgørende punkter for mig var Berglings virkelig dårlige connection med publikum, som kastede sig for hans fødder og tilbad ham fra første sekund. Ingen snak ud til publikum. Overhovedet. Og når han skruer ned for musikken for at høre Smuklingerne synge med, så var der ingen respons.

Anden gang var ikke lykkens gang for Avicii, og jeg håber ved Gud ikke, at der bliver en tredje…

Tjek Avicii’s udgivelser HER

Avicii, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Steffen Jørgensen
Avicii, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Steffen Jørgensen