Kato
Foto: Lasse Lagoni

KATO: Et album for mig selv

Efter sin sidste plade kom han i tvivl, om musikken var den rette vej for ham. Nu er Kato tilbage med et nyt album

Det har taget lang tid. Faktisk hele to år at producere Katos nye album, Now. Og det er der god grund til.

Efter at den danske hitmager har badet i succes på den danske musikscene, var han nødt til at tage sit liv op til overvejelse.

”Jeg vågnede op en morgen. Børstede tænder, barberede mig og alt det jeg normalt gør. Så kiggede jeg mig i spejlet, og jeg kunne slet ikke genkende mig selv.”

Den nye David Guetta

Den barske erkendelse kom efter en turbulent periode i Thomas Kato Vittrups liv.

Han pressede sig selv for hårdt med deadlines, som gjorde, at musikken ikke blev så god som han ønskede, at den skulle være. Og han drømte stort om et gennembrud i udlandet.

”De store pladeselskaber havde travlt med at fortælle mig, at jeg var den nye David Guetta, og det lod jeg mig nok rive lidt med af.”

Økologisk album

Det nye album afspejler en helt anden Kato. De sidste to år har han gennemgået en stor personlig udvikling som følge af tidligere erfaringer. Fokusset er ikke længere på at ramme hitlisterne med numrene fra pladen. I stedet har den danske producer lagt stor vægt på at lave en plade med musik, som han synes den skal lyde.

”Det nye album er meget mere funky og organisk end tidligere. Med rigtige instrumenter, og den lyd som jeg i sin tid blev inspirereret af fra 70’ernes funkmusik. Man kan vel sige, at den nye plade er mere økologisk. Det er et album for mig selv.”

Kato håber dog stadig, at fansene vil synes om de nye toner, for som han selv siger, så viser ens sidste single alligevel altid, hvem man er.

Ti favoritnumre

På spørgsmålet om, hvilket nummer der er hans favorit på det nye album, kan Kato ikke bestemme sig. Han fremhæver ”Falling” som et nummer, der skiller sig ud med en meget dyb og personlig tekst, inspireret af den kunstneriske krise, som han har gennemgået. Men en klar favorit vil han ikke udpege.

”Det er mine ti hjertebørn – og de fortæller alle hver deres historie, så jeg har altså ti favoritnumre, som jeg alle elsker lige højt.”

Og så vil han altså ikke afvise, at udlandet kan komme på tale, hvis omstændighederne er til det.

”Udlandet fylder ikke så meget for mig længere. Sker det, så sker det. Jeg tror ikke, at man selv er herre over, om man lige pludselig hitter internationalt. Lige nu er jeg bare vildt taknemlig over, at jeg har mulighed for at lave hvad jeg elsker og spille festivaler landet over sommer efter sommer.”

 

Læs Christoffer Madsens anmeldelse af singlen “Now” fra albummet med samme navn HER