Pato

Pato Siebenhaar: Seks skarpe svar fra …

Pato Siebenhaar er på gaden med sin nye EP ’Skarp’. Her får du seks skarpe svar fra Pato.

.. Og så er alle med på, hvordan dit navn skal udtales. Kan du fortælle om, hvordan din nye EP ’Skarp’, blev til?

– Jeg ville gerne prøve nogle forskellige idéer. Men så ramte det mig, at udfordringen ikke var at eksperimentere, men at lave noget ekstremt rendyrket. Så jeg gav mig selv udfordringen; hvor stringent kan jeg blive? Jeg skulle finde ud af, hvordan det reneste produkt blev til. Jeg har skaleret alt ned til basis. Vi har fjernet instrumenter og sangskrivningen er trimmet. Der er ikke en akkord for meget nogen steder. Folk snakker altid om det hæmmende ved, at et nummer kun skal være tre minutter og tyve sekunder. Det er ikke altid, at fem minutter er nødvendigt, måske er det mere for at høre én selv. Derfor var planen, at lave noget enkelt og skarpt, og det er derfor, EP’en hedder ’Skarp’.

Du har samarbejdet med blandt andre Anders Matthesen, Klumben og Pitchshifters på denne plade, kan du fortælle om et særligt øjeblik?

TopGunn kiggede forbi studiet en dag, hvor vi bare sad og gassede den. Så siger han pludselig, at jeg skal have et rigtigt voksenhit. Og jeg tænkte hvad fanden er et voksenhit? Han er så instinktiv en musiker. Han mente, at det er et lidt hurtigt nummer, man kan danse til. Så begyndte han at spille et eller andet, og inden for tyve minutter havde vi grundstenene til sangen ’Fuld af løgn’. Det var så TopGunns idé om, hvad er voksenhit er. Jeg synes den er så anti-ligenu, hvor alt er den her drømmende, eskapistiske storby og ghettoromance, hvor det hele er lidt svævende og handler om at ligge på et gulv og have taget for meget narko. Det kan jeg ikke relatere til mere, og der ville ikke være noget mere fucked, end hvis jeg gik ud og lavede et nummer med bitches på klubben udover det hele, haha. Der er ikke nogen, der har lyst til at se en mand på 37 år på klubben på den måde, du ved hvad jeg mener, ikk’?

Hvad handler din EP om? 

’Sluk dit hoved’ er en slags glorificeret drukvise. En af mine venner sagde til mig, hvor højsvungent og smukt det egentlig er, at man egentlig bare gerne vil have sin ven med ud på druk. Jeg har prøvet at lave det enkelt – ikke så meget betondildoerne hæver sig over storbyen-agtigt. Jeg er egentlig ikke så skide poetisk.

Er hele din EP lavet på computer?

– Nej, jeg spiller guitar på den, og der er live bas og live horn og keyboard og orgel. Det ligger i mig at prøve at bringe det element ind, fordi jeg synes, det mangler lidt nu. Ikke på en dårlig måde, for tiden er en anden, men du har ikke brug for at høre mig på en svævende keyboard-synth-flade, hvor jeg synger om, hvor depressiv og teenageagtig jeg er. Jeg elsker Karl William (Dansk rapper, red.), han lavede i en alder af 19 år en plade, der hedder ’Døende’. Wauw. Det er kun en 19 årig, der kan finde på det. Enhver over 25 år tænker, at de bare prøver at holde sig i live, haha. Så jeg holder det lige i live.

Du virker meget Københavnsk. Hvordan holder du Københavnsk sommer?

– Det smukke ved Københavnerne er, at det øjeblik, de ser en lille bitte smule sol, så har vi alle de her ting, som vi fuldstændig ignorerer normalt. Men det er i bund og grund bare bænke. Folk begynder virkelig at dyrke bænkene. Der er ikke noget bedre end at købe de billigste øl, du overhovedet kan komme i nærheden af – helst King – og så bare sætte sig ned på en bænk med en god solstråle og være nogle stykker og snakke lort, indtil en eller anden er nødt til at skride. Så finder man på, hvad der så skal ske. København er for mig lige som ens yndlings t-shirt. Den kradser ikke, og så er der lige det dér hul, hvor der kommer lidt luft ind en gang i mellem.

Hvordan håber du, ’Skarp’ bliver modtaget?

– Jeg håber, folk kan bruge den til noget. Det ultimative ville jo være at lave noget, der er lige så godt som cigaretter. Der er altid en grund til at tage en cigaret. Uanset om du keder dig eller er ked af det. Det kunne være fedt at lave noget, der er lige så alment brugbart. Altså, at folk kan bruge det i hvilken som helst anledning. Jeg har givet slip på musikken. Nu er det op til andre at sætte det i den kontekst, de vil.

 

Download og stream HER