Nik & Jay – #PæntNejTak *****

På dansk eller engelsk, i ind- eller udland. De to københavner drenge Niklas og Jannik kan lidt af hvert. Men næsten hver evig eneste gang, så ender det ud i af at være (uanset hvilken genre de bevæger sig over i) godt. Efter et års tid på engelsk, hvor det også blev til en EP (læs en anmeldelse af denne via linket: https://www.poplish.dk/?p=1643), en turné i Tyskland og opvarmning for selveste Sean Paul, er de nu tilbage på dansk.

Cirka 400.000 danskere har allerede hørt det nye nummer der har fået titlen “#PæntNejTak“, under sommerens Grøn Koncert eller et hvilket som helst andet sted, hvor man har set Nik & Jay live. Fælles for alle optrædender med nummeret har dog været, at det har startet en fest, og fået folk til at smide deres hænder op.

Nik & Jay laver som regel musik om enten kærlighed, knuste hjerter eller om fest og hvad der hører til. Her hører “#PæntNejTak” bestemt til den sidste betegnelse. Det er uptempo, og nærmest som dedikeret til alle de mennesker som lader hæmningerne blive hjemme, og bare tager i byen for at feste til den lyse morgen.

Hænge op i baren? Pænt nej tak. Hjemme og være doven? Pænt nej tak. Holde mig tilbage? Pænt nej tak“. Det er tre af de 6 ting, som Nik & Jay siger pænt nej tak til i omkvædet. For de er (med deres egne ord) “fucking på” .

Det er et utrolig lækkert beat, som skifter karakter og form flere gange i løbet af tracket. Det kan være hurtigt popstep agtigt, og inden du får set dig omkring, så er det for en stund nede i tempo, inden det igen suser frem over stepperne.
Nik & Jay ligger begge to et par sublime vokaler, som er utrolig fede, og som giver en lysten til bare at skråle med for fuld udblæsning.

Det eneste negative om nummeret, er passagen efter to minutter af nummeret. Her er nummeret helt nede i tempo, og teksten falder lidt igennem og kommer til at minde for meget om deres “Vi Vandt I Dag” (fodboldlandsholdets EM 2012 sang).

Samlet set er “#PæntNejTak” et lækkert nummer, hvor Nik & Jay allerede fra start, giver forhåbninger om et rigtig godt album til oktober. Og så er det nummer der helt sikkert skal blive hørt i radioen såvel som på dansegulvet.

Nik og Jay - PaentNejTak (Cover) ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk